fbpx
Nieuws
Patent voor zelfregelende ventilatieklep

Het Belgische bedrijf Aralco NVS heeft een Europees patent gekregen voor de zelfregelende klep van haar ventilatieroosters.

 

Efficiëntere werking

De zelfregelende klep heeft, in tegenstelling tot andere kleppen, twee scharnierpunten en werkt daardoor efficiënter. Dit zorgt volgens Aralco voor een hoger comfort, voorkomt overventilatie en bespaart energie. Door de twee scharnierpunten kan het debiet heel nauwkeurig geregeld worden. De klep reageert automatisch op de toenemende winddruk en verkleint de toevoer van verse en meestal koude buitenlucht. Daardoor wordt het ventilatievolume niet beïnvloed door de windkracht en wordt overventilatie voorkomen. Het tweede scharnierpunt in de zelfregelende klep zorgt ervoor dat de ventilatieopening veel meer verkleind kan worden. Bijvoorbeeld in situaties bij een gewijzigde luchtdruk op de gevel, bij temperatuurverschillen, bij veranderende windsnelheden en bij veranderende windrichtingen.

 

De gepatenteerde EPC-klep bevindt zich in de Aralco NVS roosters MultiAir EPC, FlexAir EPC, Junior 150 EPC, MultiCoust EPC en het brandwerend rooster FireCatch EPC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.