fbpx
Nieuws

Goed perspectief op baan

De installatiebranche biedt een goed werkgelegenheidsperspectief. Vooral de opleidingen voor eerste monteur en technicus laten een positief beeld zien. Maar ook andere functies in de installatiebranche, zoals elektro-technici en onderhoudsmonteur w-installaties geven gemiddeld genomen in alle regio’s een prima perspectief op werk. Deze arbeidsmarktinformatie is terug te vinden op de nieuwe website www.kansopwerk.nl van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Bedrijven kunnen op de site zien of er komend jaar voldoende mbo-gediplomeerden op de arbeidsmarkt beschikbaar komen.

Kansopwerk.nl geeft op basis van onafhankelijke informatie een realistisch beeld van het arbeidsmarktperspectief voor alle mbo-opleidingen. Daarmee kan het een nuttige hulp bij de opleidingskeuze zijn. De website geeft een indicatie van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor een mbo-gediplomeerde schoolverlater op het niveau en in het verlengde van de gevolgde opleiding.

Arbeidsmarktonderzoek

Kansopwerk.nl is een onderdeel van beroepskeuzesites, zoals Beroepen in Beeld en MBO Stad. De informatie is ook verwerkt in de studiebijsluiter die de meeste scholen voor hun opleidingen beschikbaar hebben. Panteia en E,til, gespecialiseerd in arbeidsmarktonderzoek, ondersteunden SBB bij het in kaart brengen van de arbeidsmarktgegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.