fbpx
Nieuws
Planten zuiveren lucht voor ambtenaren

Het nieuwe gemeentehuis van Venlo krijgt een groene binnen- en buitengevel met een geïntegreerd ventilatie- en luchtzuiveringssysteem.

 

Mostert De Winter gaat de gevels ontwikkelen en realiseren. Het stadskantoor krijgt ook een daktuin.

 

Betere luchtkwaliteit

Volgens Mostert De Winter, de groenspecialist van BAM, is het voor het eerst dat een groene gevel wordt geïntegreerd met het luchtsysteem van een gebouw. Door het systeem moet niet alleen de luchtkwaliteit in het gebouw maar ook in de directe omgeving verbeteren. De groene gevel vormt voor de luchtcirculatie één geheel met de vide, de zonneschoorsteen en de parkeergarage. Mostert De Winter past hiervoor het gepatenteerde gevelsysteem Modulogreen toe. Op 7 mei kreeg dit systeem een cradle-to-cradle-certificaat.

 

Grootste groene gevel 

De lucht wordt aangezogen door een kas op het dak. Dankzij de beplanting in de kas wordt extra vocht en zuurstof aan de lucht toegevoegd. Via een buizensysteem wordt de lucht in de parkeergarage geklimatiseerd en vervolgens het kantoor in geblazen. De lucht wordt vanuit de kantoorruimtes, aangezogen door de zonneschoorsteen, via de groene gevel weer naar buiten geblazen en krijgt daardoor opnieuw extra zuurstof. In totaal realiseert Mostert De Winter 2.200 m2 functionele groene gevel. Daarmee is het de grootste groene gevel in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.