fbpx
Nieuws

Podcast: kant-en-klaar uit de fabriek

Bij de ModuleMakers in Amersfoort rollen complete technische ruimtes van de fabrieksband. De technieksector staat aan de vooravond van een “radicale verandering”, waarbij modulair bouwen en industrialisatie de boventoon gaan voeren, zegt directeur Arvid Duijzer in de nieuwe Installatie.nl-podcast.

ModuleMakers ziet zichzelf niet zozeer als een installatiebedrijf, maar veel meer als een producent, als fabrikant van kant-en-klare producten. En de bedoeling is om snel te groeien. Duijzer: “De afgelopen drie jaar is het snel gegaan. Van een paar man in het begin, zitten we nu al op ruim 60 man personeel.”

Installatie.nl ging op bezoek in de fabriekshal van de ModuleMakers en maakte daar een audioreportage, gevolgd door een gesprek op kantoor met Arvid Duijzer. Luister hier de podcastaflevering.

Radicale verandering

Distributie, afgifte en opwekking

Het bedrijf heeft inmiddels al een aantal mooie projecten in de portefeuille. In Haarlem werkte de ModuleMakers aan de verduurzaming van portiekflats, waarbij de dakmodule voor warmte en koude als totaalconcept op het dak werd geplaatst. Ook bij de renovatie van de Universiteit Twente mocht de ModuleMakers componenten leveren. Ook in de nieuwbouw is de ModuleMakers actief: bij de Hogeschool Leiden levert het bedrijf de gehele distributie van warmte en koude, waarbij de verdiepingen in distributiemodules zijn uitgevoerd.

Duijzer: “De sector is nu nog erg ingesteld op de traditionele werkwijze. We hebben echter een radicale verandering nodig, hoe erg dat ook in lijkt te druisen tegen de cultuur in de bouwsector. De bouwopgave is groter dan ooit, we hebben de klimaatdoelen te halen, maar tegelijkertijd zijn de mensen er niet voor te vinden die dit moeten doen.” Duijzer durft het dan ook aan om de ambitie uit te spreken dat de ModuleMakers over vijf jaar een “substantiële speler op de markt” is.

Vakinformatie

In het komende nummer van vakblad Installatie is een groot artikel te lezen over de ModuleMakers. De nieuwe Installatie is te bekijken in ons online vakbladenoverzicht. Hier ook verschillende abonnementsvormen op onze vakinformatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.