fbpx
Nieuws

Podcast: meten is weten

‘Meten is weten’ is een kreet die je veel hoort in de installatietechniek. Toch wordt er vaak verduurzaamd met de onderbuik. In deze podcast uit de serie Installatie Next staan we stil bij het meten en monitoren van installaties. Op basis hiervan kun je gericht energie besparen en verduurzamen.

Aan het woord komen Erik Bek en Michel Deelen, die met de start-up Energievolutie technieken hebben ontwikkeld om woningen en appartementencomplexen permanent te monitoren. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

“Je kunt past de juiste actie ondernemen als je weet hoe een installatie presteert”, stellen de mannen. Zij ontwikkelden een compacte meterkastbox, de EMRA-box, die data uit onder meer energiemeters, opwekkingverbruik van gebouwgebonden installaties, temperatuur en binnenklimaatsensoren vertaalt naar een softwareplatform waarin de gebruikers kraakheldere grafieken krijgt over de relatie tussen installatie, gebouw en gebruik. Eerste conclusies: opwekkers kunnen vaak veel kleiner gedimensioneerd worden, met buffervaten kan in collectieve installaties veel geld worden bespaard, en waterzijdig inregelen is goud waard.

In de podcast Installatie Next kijken we naar de wereld van morgen: hoe gaan we Nederland effectief en efficiënt verduurzamen? En welke rol spelen data en digitalisering in deze operatie? Hieronder de podcast. Je kunt ook in je podcast-app luisteren.

Serie visies in Installatie Next-podcast
De podcast serie Installatie Next bestaat uit een serie gesponsorde podcasts waarin fabrikanten en dienstverleners hun toekomstvisie delen. De serie komt in de zomer 2023 online. In de serie Installatie Next komen de visies naar voren van Itho Daalderop, Intergas, IDEA Nederland, Energievolutie, Stiebel Eltron en Hoomie. Wanneer je het podcastkanaal van Installatie.nl volgt via je podcast-app, krijg je een melding wanneer er een nieuw interview live komt. Uiteraard kun je ook via de website luisteren.
Installatie Next is een commerciële special van het vakblad Installatie. In 2023 verschijnt deze special opnieuw. De special van 2022 kun je hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.