fbpx
Nieuws

Casco politieschool herbestemd tot AZC

De voormalige Politieschool in Zutphen is herbestemd tot asielzoekerscentrum. In het volledig gestripte en verduurzaamde gebouw worden 800 vluchtelingen ondergebracht. Loohuis Installatietechniek maakte het gebouw duurzaam, veilig en hufterproof.

Ketels en warmtepompen

Vorig jaar is de voormalige Politieschool tot op het casco gestript. De bestaande installaties van het pand, waarin onder meer ook een hotel was gevestigd, is helemaal verwijderd. De installaties in de gebouwen zijn niet allemaal gelijk, en afhankelijk van de gebruiksfunctie”, vertelt Stefan Haafkes van Loohuis Installatietechnieken in vakblad Installatie en Sanitair. In het logiesgebouw zit een centrale stookruimte met 4 Remeha ketels in cascade met een totale capaciteit 450 kW. Voor het warmwater staan 3 voorraadvaten van 1000 liter elk. De leslokalen worden verwarmd met radiatoren en de kantoorruimten zijn voorzien van een VRF systeem van Mitsubishi voor het tegelijkertijd kunnen koelen en verwarmen. De ventilatie van de kantoorruimten wordt verzorgd door 3 luchtbehandelingkasten: 1 op het dak en 2 binnen met elk een capaciteit van 5000 m3/h.

Duurzaam en hufterproof

azc3azc1Naast de kantoorruimten en het grote logiesgebouw waar meerdere asielzoekers op 1 kamer verblijven, zijn er nog appartementen voor gezinnen. De 65 appartementen voor de asielzoekers zijn voorzien van een eigen HR-ketel met vloerverwarming en een ventilatiesysteem van Duco. De vloerverwarming wordt per appartement geregeld en staat standaard ingesteld op een door de bewoners niet te verstellen temperatuur van 21 graden. De HR-ketels, ventilatiebox en de verdelers van de vloerverwarming zitten in een afgesloten kast. “We willen voorkomen dat bewoners eigenhandig aan de installatie gaan draaien. Vandaar dat ook gekozen is voor vloerverwarming i.p.v. radiatoren.” Het aanleggen van de vloerwarming heeft Loohuis uitbesteed aan Ubel/Schütz die dit turn-key heeft opgeleverd. De aannemer hoefde alleen nog maar de afwerkvloer eroverheen te leggen. In de woongebouwen is standaard sanitair toegepast, dat hufterproof is aangelegd volgens de eisen van COA. In de badkamer zit een douchesysteem welke is aangesloten op het legionella systeem van de Melker.

De gebouwen hebben na de verbouwing een energielabel B. Voor de complete verbouwing is Nikkels Bouwbedrijf uit Wilp verantwoordelijk. Loohuis Installatietechnieken verzorgde de e- en w-installaties.

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “Casco politieschool herbestemd tot AZC

  1. Bram schreef:

    Wat is de nieuwswaarde van dit bericht? Dat je gigantisch kan investeren en nog geen A-label weet te realiseren? Hoe groot de buffers voor tapwater wel niet zijn (ooit gehoord van vraag- en tijdgestuurd verwarmen, of bespaar douchekoppen?) Dat de grootste ergernis van gebruikers nog steeds genegeerd kan worden, namelijk het niet kunnen regelen van de temperatuur van een ruimte waar je verplicht moet zijn? Dat asielzoekers hufters zijn? Ik heb echt geen idee. Het artikel geeft mij meer de indruk dat er met geld is gesmeten dan dat hier een bijzonder slim of effectief concept is neergezet.

  2. J schreef:

    Wat wordt er in dit artikel onder ‘duurzaam’ verstaan? De gasgestookte ketels soms?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.