fbpx
Nieuws

Postcoderoos-regeling verbeterd

Kwaliteit zonnepanelen scherper controleren'

De postcoderoos-regeling, een korting op energiebelasting voor collectieven, wordt verhoogd van 7,5 naar 9 cent per kWh. Dat werd bekend op Prinsjesdag. De verhoging is goed nieuws voor coöperaties, VVE’s en andere collectieven die zonder eigen dak toch zelf stroom willen opwekken.

Verbeteringen

De eerder vastgestelde 7,5 cent per kWh bleek in de praktijk te laag. Collectieve initiatieven kwamen hierdoor moeilijk van de grond. Holland Solar, een belangenvereniging voor zonne-energie, verwacht dat hier nu verbetering in gaat komen. In een eerdere fase was de postcoderoos-regeling al verbeterd door de plicht voor een tweede aansluiting te laten vervallen, door het openstellen voor de regeling voor het MKB en door het vervallen van de dubbele BTW.

Forse groei mogelijk

Holland Solar: “Er kan nog veel zonnestroom en zonnewarmte opgewekt worden via de Nederlandse daken en op en rond civiele werken, met de juiste inzet van overheid en bedrijfsleven. In het energieakkoord rekent men op 21 PJ (petajoule) zonne-energie in 2020, maar groei is mogelijk tot zeker 300 PJ of zelfs meer. Nederland gaat nog heel veel zonlicht oogsten, hebben we onlangs naar buiten gebracht in ons nieuwste rapport.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.