fbpx
Nieuws

Praktijkdag rondom BIM

De derde BIM praktijkdag wordt op donderdag 21 april gehouden. Op het onafhankelijke congres wordt praktijkervaring wordt gedeeld over de toepassing van het Bouw Informatie Model (BIM) in de hele keten van ontwerp, bouw en beheer. Praktijkcases uit alle disciplines vormen de rode draad en worden afgewisseld met korte presentaties over actuele onderwerpen in het BIM-landschap.

Zo spreekt Maarten Vreeman over de ontwikkelingen in digital design & digital manufacturing, gaat Cyrille Pennavaire van VolkerWessels BVGO in op de vraag hoe je duizenden werknemers, verdeeld over meer dan honderd diverse bedrijven, voorbereidt op een nieuwe manier van werken en spreekt Bram Mommers van Arcadis over BIM en samenwerken in internationaal perspectief. Andere cases worden ingevuld door onder andere architectenbureau Archivolt, ingenieursbureau Christiaens en Wijers en installatiebureau Kuijpers. “De vraag waarom we aan de slag moeten met BIM is niet meer aan de orde. Het gaat er nu om hoe je verder komt en aan wie je je kunt spiegelen. Daarin bieden wij hardwerkende BIM-pioniers graag een helpende hand”, aldus Martijn Carlier, Brand manager bij Jaarbeurs.
In aanvulling op het dagvullende programma is er een informatiemarkt met de laatste producten en diensten op het gebied van BIM.

Programma en aanmelden

Het volledige programma inzien en aanmelden kan via deze link. De BIM praktijkdag 2016 wordt georganiseerd door Jaarbeurs en BIM Media. De partijen werken nauw samen met de Bouw Informatie Raad (BIR) en het BIM Loket. Beiden maken zich sterk voor een succesvolle transitie naar bouwen met BIM . De BIR vertegenwoordigt hierin BNA, Bouwend Nederland, FME, NLingenieurs, Opdrachtgeversforum in de bouw en Uneto-VNI.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.