fbpx
Nieuws

Praktijkdagen Veilig en Gezond werken

Onderzoek naar inkoopgedrag installateurs

Veilig en gezond werken in de technische installatiebranche vraagt om alertheid op de werkvloer. En dus ook om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de beschikbare veiligheidsmiddelen. Met het bieden van deze kennis inspireren de Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019 de vakmensen van de branche om actief met veilig en gezond werken aan de slag te gaan. Evenals voorgaande jaren zijn er zowel Praktijkdagen voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden als voor middenkader en management. De in maart van start gaande Praktijkdagen vinden verspreid over heel Nederland plaats.

II Mens en Werk, een samenwerkingsverband van de sociale partners in de technische installatiebranche, verzorgt de Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019. Inzet is het bieden en uitwisselen van direct praktisch toepasbare kennis om de veiligheid en gezondheid van de vakmensen en hun collega’s op de werkvloer te vergroten.

Monteurs en uitvoerend leidinggevenden

Op de Praktijkdagen voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden komen dit jaar onder meer het (alleen) werken bij risicovolle werkzaamheden, veilig gedrag op het project en branchespecifieke gevaarlijke stoffen aan bod. Ook kunnen de deelnemers een avondmodule over asbestherkenning volgen en een module waarin het certificaat hoogwerker kan worden behaald. De Praktijkdagen vinden vanaf 20 maart op acht verschillende locaties in Nederland plaats. De dagen beginnen om 8.30 uur en sluiten af om 16.30 uur.

Middenkader en management

De Praktijkdagen voor middenkader en management richten zich onder meer op veilig gedrag en veiligheidscultuur, ketenaansprakelijkheid in het bouwproject en de rol van de preventiemedewerker binnen de organisatie. Deze Praktijkdagen vinden vanaf 27 maart op vier verschillende locaties in Nederland plaats. De dagen beginnen om 9.30 uur en sluiten af om 17.00 uur.

Het volledige programma en aanmeldformulier is hier te vinden.

4 reacties op “Praktijkdagen Veilig en Gezond werken

 1. Frank schreef:

  Het grootste gevaar schuilt in de stress die mensen krijgen van de werkdruk, te weinig vakmensen, veel werk, lange dagen. Hier zou ook eens aandacht aan besteed moeten worden.

 2. Jos schreef:

  Over gezond werken .De gehele Maatschappij staat op zijn kop tegenwoordig .Vandaag een opdracht, liefst gisteren klaar , materiaal nodig, vandaag besteld ,liefst gisteren geleverd .Mensen maken elkaar helemaal gek. Hoe komt het ? We denken allemaal dat we de oplopende lasten kunnen blijven betalen door nog langer en sneller te werken , maar mensen de rek is eruit , steeds meer mensen komen thuis te zitten met Burnout .Oorzaak Politiek den Haag .Politiek den Haag laat teveel mensen Nederland binnenkomen die hun hand blijven ophouden ,en niet werken ,kosten blijven oplopen , daarbovenop de toenemende vergrijzing ,dus wat doet Politiek den Haag , jawel,maar belasting , heffingen , premies etc blijven verhogen en verhogen . De groep die geen bijdrage meer aan de Nederlandse Maatschappij levert wordt steeds groter .De nog werkende bevolking moet steeds langer, sneller hun werkzaamheden doen. Omzet, omzet ,Tempo,tempo draaien voor BV Nederland te kunnen onderhouden , om uiteindelijk maandelijks zelf niet in het rood te belanden bij de bank .Politiek den Haag kijkt weg en laat ons doorbeulen. We zijn allemaal slaaf van de Nederlandse Staat geworden. Als je dan met pensioen gaat en nog een spaarcentjes hebt opgebouwd wat steeds moeilijker wordt , dan wordt je nog een keer kaalgeplukt zeker als je in een verzorgingstehuis beland .1 druk op de knop bij de overheidsinstanties ,Haaaaaaaaaaah u heeft vermogen , stjakkaaa inleveren , bedankt voor uw bewezen diensten. Hoe gezond is Nederland nog om te werken ?? Velen in Nederland hebben geen besef van leven meer , we zijn alleen nog aan het overleven.

  • Henkie schreef:

   Nee Jos. Er zitten 300.000 mensen thuis die te beroerd zijn om te werken maar wel elke maand geld vangen. Die arbeidsmigranten waren niet nodig geweest als de luie Nederlander normaal aan het werk wordt getrapt. Zo niet dan geen uitkering.
   Het is toch te gek dat er elk jaar weer seizoensarbeiders moeten komen omdat die luie Nederlander na een ochtend “pijn in z’n rug heeft” van het werken.

   Jouw politieke praatjes en stemmingmakerij is hier ongewenst: het gaat hier over installatietechniek en niet over de PVV.

 3. Jos schreef:

  Beste Henkie,

  Voor de duidelijkheid , mijn verhaal heeft niets met de PVV te maken .Mijn verhaal is geen politieke praatje voor een politieke partij maar is gebaseerd op ervaringen en realiteit en tevens opgebouwd door gesprekken met mensen vooral in de installatietechniek en heeft indirect met dit onderwerp te maken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.