fbpx
Nieuws

Prefab aanbouw voor installaties

Alle installatie-toestellen in een aanbouw. Nathan heeft haar energiemodule, die al in prototype op de Bouwbeurs werd getoond, marktrijp gemaakt.

In de compacte aanbouw zijn alle installatiecomponenten voor duurzame verwarming en warm tapwater bereiding samengebracht tot één totaalproduct. Energiemodule-indak-SplitDe prefab energiemodule wordt ‘plug-and-play’ gebouwd, tegen de voor- of achtergevel of in het dak van een woning geplaatst en aangesloten op het afgiftesysteem van de woning. Bij de dakvariant wordt de complete unit op de bovenverdieping geplaatst, waarbij het bovenste gedeelte zich op het dak bevindt.

Energiemodule-aanbouw-SplitNathan’s Alpha Innotec lucht/water warmtepomp Split of brine/water warmtepomp WZS zet de energie uit de buitenlucht of uit de aardbodem om in warmte voor de vloer- of wandverwarming in de woning. Middels de balansventilatie wordt de binnenkomende frisse ventilatielucht voorverwarmd met de uitgaande warme ventilatielucht, zodat geen energie verloren gaat. De techniek richt zich vooral op de grootschalige verduurzaming van woningen, zoals deze nu plaats vinden binnen bijvoorbeeld het Stroomversnelling-initiatief.

Naast ruimtewinst, levert de module ook andere voordelen op. De techniek wordt door één leverancier geleverd, kan prefab aan elkaar worden geknoopt, en is van buitenaf bereikbaar voor onderhoud.

 

3 reacties op “Prefab aanbouw voor installaties

 1. Rene schreef:

  Mensen-mensen, wat een horror-ding. Ik wil zo’n peperduur kolossaal gevaarte met matig rendement op tapwater en veel stilstandverliezen NIET in mijn huis. Doe mij maar deze lieverd. Altijd veel warmwater tegen het hoogste rendement. En klein is het ding.

 2. Rene schreef:

  sorry, foutje, nu met website erbij.
  Mensen-mensen, wat een horror-ding. Ik wil zo’n peperduur kolossaal gevaarte met matig rendement op tapwater en veel stilstandverliezen NIET in mijn huis. Doe mij maar deze lieverd. http://www.wisselo-verwarming.nl/projecten/cv-installatie-particulier/
  Altijd veel warmwater tegen het hoogste rendement. En klein is het ding.

 3. […] energiemodules echter van grotere omvang. Ook heeft warmtepompimporteur Nathan een kant en klare afgemonteerde aanbouw voor achter of voor een woning waarin alle duurzame installaties zijn weggewerkt. De installateur […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.