Ga naar hoofdinhoud

Prefab unit met lift

Ook Alklima, Zehnder en ABB komen met een prefab unit voor Nul-op-de-meter-woningen: Wattz. Het concept werd gepresenteerd op Building Holland.

Drie varianten

Wattz kent drie varianten: Wattz-In, Wattz-Smart en Wattz-Up. De prefab unit zelf heet Wattz-In en bestaat uit een ventilatie-unit met WTW van Zehnder, een lucht-water-warmtepomp van Alkima/Mitsubishi Electric en een omvormer van ABB. Ventilatiekanalen en leidingen zijn allemaal geïntegreerd. Wattz-Smart is een monitorings- en sturingssysteem dat eventueel ook los te verkrijgen is. Het systeem ‘denkt’ mee en kan advies geven over het energieverbruik.

Liftje

Wattz-Up verwijst naar de mogelijkheid om de unit netjes weg te werken in een gepatenteerde dakkap met een liftysteem. Na het plaatsen en hijsen van de unit kan alle bekabeling aan één kant aangesloten worden. Eventueel onderhoud kan dankzij de lift op de zolderverdieping uitgevoerd worden. Na de service wordt de gehele unit weer in de dakkap gehesen. Het is ook mogelijk om de unit op een andere manier weg te werken, afhankelijk van de ruimte die er is in de woning. Doordat het hele systeem geprefabriceerd wordt en door de eenvoudige plaatsing, is het mogelijk om binnen twee dagen een werkende warmtepomp in de woning te hebben.

Prefab units voor NOM-woningen zijn niet nieuw. Andere voorbeelden zijn de E-Combi Box, de NOM Unit XS en de Energy Bar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Energie Theater krijgt vervolg

‘Warmtepompmarkt groeit ook zonder plicht’

Salderingsregeling alsnog geschrapt

Streep door verplichting hybride warmtepomp

Nieuwe Installatie op de mat geploft: dit staat erin

Ventilatiesysteem in kast op de galerij