fbpx
Nieuws

Prijs voor fraaiste zonnestroomproject

AERspire Aesthetic Energy Roofs heeft met hun dakvullend zonnestroomsysteem de eerste plaats behaald in een wedstrijd om het fraaiste zonnestroomproject van Nederland.

Strak resultaat

AERspire voorzag veertien rijtjeshuizen in Eindhoven van een dakvullend zonnestroomsysteem dat er strak uitziet en dat reguliere dakbedekking overbodig maakt. De rijtjeshuizen zijn onderdeel van het project Genderdal, dat de duurzaamste wijk van Eindhoven moet worden. Het project is gerealiseerd door AERspire en Heijmans in opdracht van woningcorporatie Stichting Woonbedrijf SWS Hhvl. Architectenbureau Van Helmond & Zuidam maakte het ontwerp van de woningen.

Twee-in-één

De energiedaken van AERspire zijn dakpan en solarpaneel tegelijk en geven een strak eindresultaat. De daken zijn zowel toepasbaar bij nieuwbouw als bij renovatie. Het dak genereert elektriciteit en met een speciaal ontwikkelde app wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel energie er is opgewekt en verbruikt.

ENSOC

De wedstrijd was uitgeschreven door ENSOC, een online platform voor energieprofessionals. ENSOC organiseert de verkiezing om te laten zien dat zonnestroomprojecten in Nederland steeds mooier worden.

Foto: AERspire

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.