fbpx
Nieuws

Prijsvraag over balansventilatie

Prijsvraag over balansventilatie

Hoe stimuleer je bewoners om elk kwartaal de filters van een balansventilatiesysteem te controleren en elk half jaar te vervangen? Via een automatische sms of toch door een berichtje op de wc-verjaardagskalender te zetten? Het Lente-akkoord is op zoek naar de beste ideeën.

 

Balansventilatie wordt in steeds meer huizen toegepast. Dat is comfortabel, gezond en energiezuinig, maar het vraagt wel onderhoud. Dit onderhoud vindt echter lang niet altijd plaats en daarom zijn de partners van het Lente-akkoord (Uneto-vni, VLA, VACpunt Wonen, Vereniging Eigen Huis en Milieu Centraal) op zoek naar goede ideeën om bewoners te stimuleren onderhoud te plegen aan hun balansventilatiesysteem. 

 

De twee beste ideeën worden beloond met een CO2-meter om de luchtkwaliteit in een woning te meten. Alle ideeën wordt gepubliceerd op de Lente-akkoord-website, en ook de uitslag van de prijsvraag wordt in februari 2015 bekend gemaakt op deze site. Inzenden kan tot 1 februari 2015.

 

Foto: Lente-akkoord

1 reactie op “Prijsvraag over balansventilatie

  1. Joris Hauwert schreef:

    Bouw een smartphone-app welke enerzijds een 3 maandelijkse melding geeft dat de filters dienen te worden vervangen en bouw in deze app ook een laagdrempelige mogelijkheid in voor de bewoners om op eenvoudige wijze direct online filters te kunnen bestellen zonder dat de bewoner hier veel moeite voor hoeft te doen, bijvoorbeeld door middel van een SEPA en een bevestigingsvraag “u wilt nieuwe filters bestellen, klik op ok om te bevestigen”
    Wanneer een klant verzuimt de filters regelmatig te bestellen kan vervolgens een alert worden gestuurd met bijvoorbeeld “let op, u heeft langere tijd geen filters vervangen, de luchtkwaliteit in uw woning neemt af”

    stimuleer het aanmelden voor deze app door de bewoner na installeren te belonen met een eerste gratis filterset.

    Joris Hauwert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.