fbpx
Nieuws

Programma voor ouder wordende vakman

"Kosten oudere werknemer beperken"

Onderzoeksinstelling TNO is op zoek naar bedrijven die mee willen doen aan een programma dat de inzetbaarheid van de ouder wordende vakman kan vergroten. Het programma, dat Vitaal Vakmanschap heet, moet leiden tot een duurzamere inzetbaarheid van vaklieden. Ook praktisch geschoolde mensen moeten tegenwoordig langer doorwerken, terwijl ze vaak wel fysiek zwaar werk doen.

In het programma wil TNO, in samenwerking met bedrijven en de twee re-integratiebedrijven building Human Talent en Job Result, kijken naar wat er kan veranderen aan werkzaamheden, gedrag en organisaties om mensen langer gezond te laten doorwerken.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met TNO.

2 reacties op “Programma voor ouder wordende vakman

  1. Bennie schreef:

    building Human Talent en Job Result

    Moeten “Engelse” bedrijven hier dat soort onzin brengen?

    Stop eens met die taal vervuiling!

  2. Jos schreef:

    Ik ben van mening dat als je als vakman aan kan tonen dat je vanaf de middelbare school LTS direct uit de schoolbanken bent begonnen bent met zwaar handenarbeid (want dat is installatiewerk veelal).dat je na 40 dienstjaren met pensioen moet kunnen gaan .Veel studenten tegenwoordig studeren door op HBO niveau, De meeste studenten met opleidingen die veel geld kosten ,die worden afgerond worden op 24-26 jarige leeftijd .Monteurs installatietechniek ooit begonnen vanuit de schoolbanken op 16 jarige leeftijd , hebben dan al 10 jaar zware arbeid erop zitten .Dus vooral deze .mensen met zware beroepen verdienen het om eerder te mogen stoppen met werken en niet door te moeten werken tot 67 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.