fbpx
Nieuws

Projectketel met nieuwe wisselaar

Projectketel met nieuwe wisselaar

AWB komt deze zomer met een nieuw toestel voor de projectenmarkt. De Thermomaster C-XV is de opvolger van de 3HR.

 

 

De ketelfabrikant, zusterbedrijf van Vaillant, richt zich met de ketel (in 18, 25 en 30 kW, CW 3, 4 en 5) overduidelijk op de corporatie die rekent vanuit de beheerskosten ten opzichte van de technische levensduur. De compacte projectketel van 25 kilo, ErP-ready, past in een keukenkastje, en heeft een wisselaar die volgens AWB naast de gebruikelijke jaarlijkse inspectie nog maar eens in de 5 jaar grondig onderhoud behoeft.

 

projectketel met nieuwe wisselaarNieuwe wisselaar

De zandgegoten aluminium wisselaar is volgens AWB een geoptimaliseerde versie van de wisselaar die al een half miljoen keer toegepast in Engeland. Waterkanalen vormen een spiraal langs de wisselaar die ervoor zorgt dat hij aan vier zijden wordt gekoeld, zodat thermische spanningen en vervormingen worden geminimaliseerd. De grotere warmtekanalen zorgen voor een lagere stromingssnelheid, waardoor er minder interne weerstand is. Condensaat wordt direct naar de condensbak geleid waardoor de wisselaar niet vervuild wordt, en met water gereinigd kan worden. Op de wisselaar wordt 10 jaar garantie gegeven.

 

Veiligheidssifon

Verder heeft dit toestel, dat komende zomer beschikbaar komt, een ingebouwd zogeheten zelfsluitend veiligheidssifon en een in samenwerking met Wilo ontwikkelde modulerende pomp die ongevoelig is voor magnetiet en dankzij een schubmechanisme niet langer verstoord kan worden door vertroebeld cv-water. Afgelopen maand konden installateurs in roadshow-events al kennismaken met het toestel.

 

E-learning

AWB heeft voor installateurs en woningcorporaties ook tools ontwikkeld voor ketelparkanalyse en e-learningmodule.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.