fbpx
Nieuws

ProLine krikt tapwaterrendement op

De Nefit ProLine komt deze zomer in een Eco-variant. Deze CW-4 variant kent door optimalisering van de wisselaar en aanpassingen aan de elektronica een hoger tapwaterrendement. Dit maakt het toestel met name interessant als labelverbeteraar voor de corporatiemarkt.

De overheid wil woningcorporaties verplichten om hun bestaande huurwoningen te renoveren. In het ‘Convenant Energiebesparing Huursector’ is afgesproken dat corporatiewoningen in 2020 gemiddeld Energielabel B moeten hebben. De energieprestaties van de toegepaste CV-ketel hebben een relatief grote invloed op het energielabel na renovatie. In veel gevallen is de CV-ketel de beslissende factor voor de Energie-indexberekening. Naast het rendement op CV en het elektrische energiegebruik, is het rendement op tapwater hierop van invloed.

Tapwaterrendement

Het grootste verschil met de bestaande ProLine NxT-serie is het hogere jaargebruiksrendement. Met geoptimaliseerde componenten en aangepaste software is het rendement hoger: een van de hoogste in zijn prijsklasse. De ProLine Eco, een OpenTherm-toestel, levert 7,5 liter/minuut bij 60°C en 12,5 liter/minuut bij 40°C. De adviesprijs voor dit CW4-toestel met hogere energieprestaties zal ongeveer 100 Euro hoger liggen dan die van de bestaande ProLine NxT-equivalent.  ProLine Eco komt in de zomer van 2019 beschikbaar als CW4-variant met 2-pijps rookgasafvoer/ luchttoevoer-aansluiting. Een concentrische adapter en de andere accessoires die bekend zijn van de ProLine NxT-serie kunnen ook worden toegepast op de Eco-variant.

15 jaar exploitatie

Nefit rekent voor dat bij een gasverbruik van 1.250 mde ProLine Eco tot 210 euro op jaarbasis bespaard, ten opzichte van een HR-toestel van de vorige generatie. De toestelfabrikant heeft een concept waarbij het de mogelijkheid biedt om vooraf de totale exploitatiekosten voor vijftien jaar te bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.