fbpx
Nieuws

Wandketel Quinta Ace op markt

De vorig jaar aangekondigde Quinta Ace van Remeha is op de markt. Het compacte en krachtige toestel, dat op een oppervlakte van een halve kubieke meter een vermogen van 160 kW kan leveren is het eerste toestel van de Apeldoornse ketelfabrikant dat is uitgerust met de nieuwe branderautomaat-techniek die Remeha eSmart Inside heeft genoemd. Deze techniek werd uitgebreid getoond op de afgelopen VSK.

Het utiliteitstoestel, net als zijn voorgangers voorzien van een gietaluminium monoblok als warmtewisselaar, kan stand-alone of in cascade worden opgesteld, vrijstaand of aan de wand. Door het hoge vermogen kan met minder ketels het benodigde vermogen worden bereikt. De Quinta Ace kan ook worden gecombineerd met de Quinta Pro.

eSmart

De nieuwe branderautomaat wordt straks ook toegepast in de nieuwe Calenta Ace (2017) en Gas 220 Ace (2016), die later op de markt verschijnen, maar al op de afgelopen VSK getoond werden. De slimme regeling maakt volledig beheer, uitlezen en instellen op afstand mogelijk, en stelt de installateur in staat om preventieve service te verlenen. De toesteldata worden uitgelezen via de Smart Service Tool, die twee jaar geleden op de Bouwbeurs al aan de voorschrijvende markt werd getoond. Opvallend detail is dat de installateur de mantel niet meer hoeft te verwijderen om de externe aansluittechniek, waaronder de elektrische, te bereiken. Door de lage uitstoot aan stikstofoxiden voldoet de Quinta Ace aan de MIA/Vamil eisen. Ondernemers hebben hierbij een fiscaal voordeel van hun investering.

2 reacties op “Wandketel Quinta Ace op markt

  1. […] branderautomaat toegepast die ook in de Quinta Ace is toegepast. Deze ketel werd dit voorjaar op de VSK geïntroduceerd. De slimme regeling maakt volledig beheer, uitlezen en instellen op afstand […]

  2. […] van het nieuwe electronicaplatform eSmart, die ook in de branderautomaat van utiliteitstoestellen Quinta Ace en GAS 220 Ace is toegepast. De techniek maakt de cv-ketel meer ‘connected’ door de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.