fbpx
Nieuws

Quinta Ace ook in lagere vermogens

De Quinta Ace komt ook in kleinere vermogens op de markt. Het utiliteitstoestel van Remeha was al als 160 kW-toestel op de markt, en is nu ook verkrijgbaar in vijf uitvoeringen met een vermogen van 45 tot 160 kW.  Dit maakt het toestel meer geschikt voor hybride installaties met warmtepompen en kan hij zich beter aanpassen aan verschillende soorten afgiftesystemen, inclusief lage temperatuur verwarming en betonkernactivering.

De Quinta Ace kwam in 2016 op de markt als opvolger van de Quinta Pro. Belangrijke toevoeging is het eSmart Inside regelplatform, dat in alle Ace-toestellen zit. Dit betekent dat de ketel diverse nieuwe mogelijkheden heeft op het gebied van regeltechniek, voorspellend onderhoud,  en het verbinden van de CV-ketel met de buitenwereld. Omdat dit toestel vaak in grotere gebouwen functioneert, zijn er twee interfaces voor een gebouwbeheersysteem ontwikkeld op basis van Modbus en BACnet, de meest toegepaste protocollen. Met deze interfaces is de koppeling met praktisch elk gebouwbeheersysteem mogelijk. De interfaces zijn vanaf begin volgend jaar als accessoire leverbaar.

Sterk in cascade-opstelling

Remeha levert alle uitvoeringen van de Quinta Ace standaard zonder circulatiepomp. Deze is als accessoire beschikbaar en wordt ook standaard geselecteerd bij de cascadeset. De Quinta Ace kan zelfstandig of in cascade-opstelling, vrijstaand of aan de wand, worden geinstalleerd. In vergelijking tot een enkele CV-ketel met een groot vermogen geeft een cascade-opstelling met meerdere CV-toestellen een grotere flexibiliteit, leverzekerheid en modulatiebereik. Door ketels met het juiste vermogen te combineren, ontstaat een cascadeopstelling als maatwerkoplossing met precies het juiste vermogen voor het specifieke gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.