fbpx
Nieuws

Radiator geeft licht bij warmte

Radiator geeft licht bij warmte

Een radiator die oplicht naar mate hij warmte afgeeft, heeft een designwedstrijd gewonnen.

 

 

The Warmlight heet de vinding van de Belgische studio #3.13, die de Jaga-Mookum Challenge 2013 heeft gewonnen. Deze wedstrijd daagt ontwerpers uit om toepassingen voor radiatoren te bedenken die in een behoefte van de gebruiker voorzien. 

 

Door de combinatie van kinetische (warmte) en visuele (kleur) prikkels zouden mensen een warmer gevoel ervaren dan een radiator die enkel warmte afgeeft, waardoor hij relatief minder energie verbruikt. Het warme licht kan ook waarschuwend werken voor bijvoorbeeld kleine kinderen. Het Belgische bureau wint de juryprijs van 2000 euro en een campagne voor het product.

 

Luchtbevochtiger

TryAngleMe - winnaar Jaga Mookum ChallengeDiezelfde prijs gaat ook naar de publieksprijs-winnaar. De TRYangle is een hippe luchtbevochtiger die volledig gecustomized op de radiator geplaatst kan worden. Het product is van rvs of keramiek en leverbaar in wit of pastelkleuren. Het ontwerp is speels, maar vervult ook in zijn functie zonder afbreuk te doen aan het omringende interieur. Beide winnende radiatorgadgets zijn leverbaar in de webshop van Mookum

 

1 reactie op “Radiator geeft licht bij warmte

  1. J Paul Cantineau schreef:

    Wat doen dee radiatoren met lage temperatuur CV water?
    LTV is pas kindvriendelijk en zeer zuinig omgaan met fossiele brandstof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.