fbpx
Nieuws

Radiatorfabriek op omvallen

2

Quinn Radiatoren stevent af op een faillissement. De radiatorfabriek heeft afgelopen week uitstel van betaling aangevraagd, en de fabriek in Wales is dicht. 280 van de 300 mensen die bij het bedrijf werken staan per direct op straat, de productie is gestaakt en de website is uit de lucht.

Quinn is ten onder gegaan aan de stijgende materiaalprijzen en de concurrentie van goedkopere merken, meldt de bewindvoerder aan de BBC. Saillant detail is dat de overheid van Wales het bedrijf in 2016 nog een lening van 3 miljoen pond verstrekte om banen te creëren. De afgelopen tijd is zonder succes geprobeerd het bedrijf te verkopen om een massa-ontslag te voorkomen. In de fabriek in Newport kunnen 3,5 miljoen radiatoren per jaar worden geproduceerd. Deze radiatoren gaan naar het Europese vasteland maar ook naar de Verenigde Staten.

In Nederland komen de radiatoren van het merk onder meer via de Technische Unie op de markt. Ook Warmteservice en diverse online aanbieders bieden de radiatoren van het merk aan. Quinn Radiators maakt onderdeel uit van de QRL Radiator Group. Verkoopkantoor voor de Benelux zit in het Belgische Geel. Hier was niemand bereikbaar voor toelichting.

2 reacties op “Radiatorfabriek op omvallen

  1. Piet Belcrum schreef:

    Ik heb zo’n radiator in de keuken hangen. Na de derde radiator heb ik de slecht gelakte radiator maar geaccepteerd. Binnen een paar jaar roestte de hele onderzijde.

  2. Jacob van Dungeren schreef:

    Ja, had er 1 hangen ging ook heel snel roesten. Heb daarna maar een eigenmerk besteld van https://radiatorkopen.nl en wauw 2x zo goedkoop en 3 jaar later nog geen roest. Volgens mij is het merk ThermoQueen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.