fbpx
Nieuws

Rapport voor gezonde kantoren uitgereikt

De kantorenmarkt is in beweging. Nieuwe kantoorpanden verrijzen, bestaande kantoorgebouwen worden gemoderniseerd, monumenten worden omgebouwd naar kantoren. De energieprestatie krijgt daarbij tegenwoordig standaard veel aandacht, maar welke garanties zijn er dat de kantoren na oplevering ook goed genoeg, scoren op de aspecten gezondheid, comfort en productiviteit?

Het rapport Programma van Eisen Gezonde Kantoren is ontwikkeld door RVO, VLA, Platform Duurzame Huisvesting en TVVL. Het biedt een handreiking gegeven aan partijen die kantoren willen (her)ontwikkelen die niet alleen energiezuinig, maar vooral ook gezond, comfortabel en productiviteit-bevorderend zijn. Atze Boerstra (BBA Binnenmilieu, TVVL Impuls) presenteerde tijdens de TVVL Techniekdag het rapport PvE Gezonde Kantoren. Remi Hompe (Branchemanager VLA) en Henk Willem van Dorp (Voorzitter TVVL) overhandigden dit rapport aan Diederik Samsom, onderhandelaar voor het Nederlandse klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving.

Bij nieuwbouw en renovaties van kantoorpanden zullen er vooraf eisen geformuleerd dienen te worden waarop ontwerpers, installateurs en aannemers hun plannen kunnen baseren. Om hen hierbij te ondersteunen heeft het Platform Gezond Binnenklimaat het ‘PvE Gezonde Kantoren 2018’ laten opstellen.

Het gehele rapport is te downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.