fbpx
Nieuws

Recycling van bitumen daken

Recycling van bitumen daken

De Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) en Roof2Roof slaan de handen ineen en maken samen werk van het recyclen van oude bitumen daken.

 

Roof2Roof organiseert en faciliteert de recycling van bitumen dakbedekking. Daarbij vormen Cradle-to-Cradle-principes en uitgangspunten van de Circulaire Economie de leidraad. Martin Smit, initiatiefnemer en oprichter van Roof2Roof: “Roof2Roof heeft een methode ontwikkeld voor het recyclen van bitumen dakafval. Wij gaan voor recycling van het hoogste duurzaamheidsniveau, van dak naar dak. Het recyclaat wordt gebruikt om fossiele grondstoffen te vervangen bij de productie van nieuwe dakrollen. Roof2Roof wordt in de praktijk gebracht door een netwerk van gecertificeerde Roof2Roof-specialisten. Dit is een selecte groep van dakbedekkingsbedrijven en sloopbedrijven die volledig volgens de Roof2Roof-richtlijnen werkt.

 

De NDA-bedrijven, een coöperatief samenwerkingsverband van gerenommeerde dakdekkersbedrijven in Nederland, treden toe tot dit netwerk. Martin Smit: “Met de NDA krijgen we toegang tot een landelijk dekkend netwerk van professionele dakspecialisten. De NDA-bedrijven hebben de expertise om te beoordelen hoe een dak is opgebouwd, uit welke materialen het dak bestaat en of het dak geschikt is voor Roof2Roof-recycling. Daarbij komt dat het overgrote deel van de daken die de komende jaren voor renovatie in aanmerking komen bitumineuze daken zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.