fbpx
Nieuws

‘Regeerakkoord laat zzp’er in de kou’

“Zwaar teleurgesteld” is Zelfstandigen Bouw in het regeerakkoord. “Zzp’ers hebben voorlopig niets te verwachten van dit kabinet”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw op basis van de uitgelekte stukken.

“Het regeerakkoord biedt geen enkele oplossing voor de problemen van zzp’ers. De wet DBA wordt wel aangepast, maar die aanpassingen lossen de kern van het probleem niet op. Opdrachtgevers en zzp’ers krijgen nog steeds niet vooraf zekerheid dat zij niet geconfronteerd worden met naheffingen.”

Arbeidsongeschiktheid

“Het regeerakkoord lost ook de problemen met de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet op. Het nieuwe kabinet laat tienduizenden zzp’ers met een zwaar beroep in de kou staan. Zij kunnen zich niet of nauwelijks verzekeren. Het doet ook geen enkele handreiking om zzp’ers in staat te stellen hun eigen sociale vangnet te creëren.”

Zelfstandigen Bouw kan niet anders dan concluderen dat dit kabinet de meer dan één miljoen zzp’ers – in de bouw inmiddels de helft van het aantal werkenden – een volwaardige positie onthoudt. “Het regeerakkoord biedt zzp’ers geen enkel perspectief op een eigen rechtspositie.”

Brancheorganisatie Uneto-VNI was eerder juist positief over de plannen van het nieuwe kabinet.

4 reacties op “‘Regeerakkoord laat zzp’er in de kou’

 1. jos schreef:

  Beste Zzp -ers,

  Van de politiek hoeven we niets verwachten, die spelen met de verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen een spelletje met de zzp,ers. Zowel Politiek den Haag , als de verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen zullen Zzp,ers blijven benutten als hardwerkende melkkoeien , die uitgemolken kunnen blijven worden .Als zzp, ers kun je zelf pensioen opbouwen ,maar overlijdt je vroegtijdig voor je AOW leeftijd ben je grotendeels je opgebouwde pensioen kwijt , zelfde met arbeidsongeschiktheid ,giga hoge premies tussen 5000-6000 euro per jaar zeker als je als installateur in de bouw werkt en op 60 jarige leeftijd wordt je als zzp,er uit de verzekering gezet , want vanaf die leeftijd lopen de maatschappijen teveel risico . .Mijn advies op dit moment ,spaar zelf , reserveer ieder jaar een bedrag op de bank ,investeer dat geld tzt in onroerend goed , want rente krijg je ook niet meer ,als er ooit iets gebeurt , dan heb je zelf als zzp,er in onroerend goed een financiele reserve opgebouwd die je bij leven weer kunt benutten .
  Vergeet als zzp,er de stelregel niet . Je komt op de wereld met niets en je gaat van deze wereld met niets , hoe hard je ook je best doet .De belastingdienst weet je altijd te vinden , van alle kanten worden zzp,ers als motor van de samenleving benut om deze samenleving draaiende te houden .Politiek den Haag zou zzp,ers moeten koesteren en beter moeten helpen , want Politiek den Haag vergeet 1 ding als morgen alle zzp,ers stoppen , dondert de gehele economie in elkaar .

 2. Richard schreef:

  Politiek en verzekeringen een grote maffiakliek welke bezig zijn met hun eigen belangen en eigen agenda totaal niet te vertrouwen.
  Als er iets wordt toegezegd wordt dit net zo makkelijk weer teniet gedaan, kijk maar naar het sneller afbetalen van je eigen koophuis, weg spaargeld.

  Ik spaar al jaren zelf en gelukkig is mij nooit iets overkomen, maar mocht dit zo zijn
  koop ontroerend goed als je de kans hebt, dit is je eigen spaarpot en loopt mee met de inflatiecorrectie

 3. Sjaak schreef:

  Een goede dag ben zelf ZZP,er, doe dit al bijna 40 jaar , ik weet ik heb er zelf voor gekozen maar aan een woord daar wordt ik moe van ( ONDERNEMERS RISICO ) heb tot mijn 60 een verzekering gehad ( arbeidsongeschiktheid ) veel te veel geld een kleine uitkering , spaar dat geld gewoon op ( zelf op de bank brengt het nog meer op ) en na je 60 gewoon door buffelen altijd risico genomen vaak voor de klant , altijd voorschieten BTW INKOMSTEN BELASTING zo kan ik wel door blijven gaan ( valt niet mee in de installatie werk ) ik ga wel door nu alleen onderhoud.
  De groeten

 4. klaas schreef:

  i know

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.