fbpx
Nieuws

Rekentool voor pakketlabel

Technische groothandel Rensa presenteert een configurator waarmee installateurs de verplichte energie-efficiëntie klassen van verwarmingscombinaties berekenen. Via de rekenmodule kunnen installatiebedrijven die klant zijn bij de groothandel het bijbehorende pakketlabel aanmaken en downloaden.

Installateur verantwoordelijk

labelVolgens de laatste ErP-richtlijn van afgelopen september dient elk aangeboden verwarmings- of warmwatersysteem (van <70 KW en/of 500 liter wateropslag) te zijn voorzien van een energielabel. Naast de afzonderlijke productlabels moet bij een systeemcombinatie van twee of meer toestellen ook een pakketlabel worden overhandigd. Klik hier voor de meest gestelde vragen rondom het energielabel voor verwarmingstoestellen.

Verplichting

“Met deze nieuwe service stellen we onze klanten in staat om te voldoen aan hun wettelijke verplichtingen” aldus Rick Hammink, Hoofd Marketing en Communicatie van Technisch Handelsbureau Rensa. De ErP-richtlijn geeft aan dat de energie-efficiëntie klassen van een samengesteld systeem al bij promotie of offerte vermeld moet  worden. Het zogenaamde pakketlabel met bijbehorende berekening bij verkoop van het systeem meegeleverd te worden.

De Rensa Pakketlabel configurator is geïntegreerd in Rensanet, de online bestelomgeving van Rensa. Dit betekent dat in de configurator ook de actuele voorraad- en prijsinformatie beschikbaar is en de geselecteerde artikelen met één druk op de knop kunnen worden doorgezet naar de bestellijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.