fbpx
Nieuws

Remeha krijgt Spaans warmtepomp-zusje

BDR Thermea, het internationale moederbedrijf van Remeha, heeft de Spaanse warmtepompspecialist Hitecsa overgenomen. Het bedrijf uit Barcelona is met name gespecialiseerd in warmtepompen voor utiliteit en industrie.

BDR Thermea heeft naast Remeha onder meer ook de merken DE Dietrich, Brötje en Baxi onder haar paraplu. Daarmee is het bedrijf een grote speler op het gebied van verwarmingstoestellen en tapwaterbereiding in Europa. Bij de groep, die haar hoofdzetel heeft in Apeldoorn, werken wereldwijd meer dan 6500 mensen. Met de overname van Hitecsa wil BDR Thermea zich versterken in Zuid-Europa, en dan met name in Spanje en Portugal. Hitecsa, gevestigd in Barcelona en werkgever van 165 mensen, wordt een onderdeel van Baxi. Deze van oorsprong Britse fabrikant is al met een eigen vestiging in Spanje en Portugal actief.

Meer kennis over warmtepompen

De overname heeft concreet geen gevolgen voor de Nederlandse markt. Wel geeft woordvoerder Dennis Mikkelsen aan dat de groep hiermee haar kennis vergroot. “We halen hiermee veel expertise over warmtepompen voor het commerciële en industriële segment in huis, en is dus zeker een versneller voor de research en development binnen ons bedrijf.”

Overnames

In de warmtepompen die Remeha in Nederland voert worden technieken van andere bedrijven in de groep verwerkt, bijvoorbeeld van DE Dietrich. Remeha zelf lijfde bijna drie jaar geleden Techneco in. Dit bedrijfsonderdeel in Delft is mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de Elga Ace hybride warmtepomp, die op dit moment vol in de belangstelling staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.