fbpx
Nieuws

Remeha neemt Techneco over

Met ingang van 1 januari 2019 neemt Remeha alle aandelen over van Techneco, een Nederlandse specialist in warmtepompen. Door de overname versterken beide partijen zich op de warmtepompmarkt. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha actief in de markt.

Remeha is een van de producenten van verwarmingstoestellen in Nederland. De organisatie laat in het persbericht weten duurzame binnen-klimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar te willen maken. Dit om zo belangrijke stappen te zetten naar een CO2-neutrale samenleving. Remeha wil verder groeien in warmtepompen. Tot dusver betrekt het Apeldoornse bedrijf, haar onlangs geïntroduceerde warmtepompportolio via het Franse zusterbedrijf DE Dietrich. Dit bedrijf is net als Remeha onderdeel van de BDR Thermae-groep, waarvan de hoofdzetel ook in Apeldoorn huist. Tot dusver heeft Remeha nog geen bodemgebonden systemen. Met de komst van Techneco is die kennis in huis gehaald.

Techneco is 23 jaar geleden opgericht en is de specialist op het gebied van warmtepompen in Nederland. Het bedrijf heeft een breed portfolio met onder meer hybride, lucht/water- en bodemgebonden warmtepompsystemen. Techneco is onder meer bekend van de Elga, een slimme modulerende hybride warmtepomp die samen kan werken met elk willekeurig nieuw cv-toestel.

Portfolio

“De komende jaren zullen we het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder terugdringen”, zegt Arthur van Schayk, Algemeen Directeur van Remeha B.V.. “Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreid productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheidsconcepten van Remeha.”

Meer slagkracht

Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van haar marktpositie en producten te versnellen. “Techneco is de afgelopen jaren bijzonder snel gegroeid. Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om verder te bouwen aan onze visie van een Nederland met enkel duurzame energiesystemen”, aldus Pieter van Alphen, oprichter en algemeen directeur van Techneco.

1 reactie op “Remeha neemt Techneco over

  1. dewaal schreef:

    WEER EEN CONCURRENT MINDER MET ALS GEVOLG
    hoger prijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.