fbpx
Nieuws

Renovatie rijtjeshuis all electric

Renovatie rijtjeshuis all electric

Bij de renovatie van een hoekwoning in Den Bosch was nul-op-de-meter het uitgangspunt voor de opdrachtgevers. Dat is uiteindelijk gehaald door zonnecollectoren en ketel achterwege te laten en ‘all electric’ te gaan. Ook het water wordt dus elektrisch verwarmd.

 

Aanvankelijk wilden de bewoners van een hoekwoning in Den Bosch vooral meer ruimte creëren en hun woning levensloopbestendig maken. Maar toen ze in aanraking kwamen met het lokale initiatief Energie Nul73, wilden ze meer: een nul-op-de-meter renovatie. Adviseur Carl-peter Goossen van BouwQuest zette in op een passiefhuisbenadering: eerst de gebouwgebonden energievraag met 90% omlaag brengen. Het leverde voor dit project een bijzonder traject op met een innovatieve uitkomst.

 

Lees het hele artikel hier. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.