
Rensa Groep gaat alleen verder met sanitairgroothandel GévierDales. Aandeelhouder De Hoop Terneuzen stapt er na een flitsfaillissement uit.
De gezamenlijke aandeelhouders, De Hoop Terneuzen (Gévier) en de Rensa Groep hebben besloten wegens tegenvallende resultaten niet samen verder in GévierDales te investeren. Hierop is de groothandel in sanitair en watertechniek failliet verklaard. De Rensa Groep, moederbedrijf van de gelijknamige technische groothandel, maakt een snelle zogeheten geregistreerde doorstart onder dezelfde handelsnaam GévierDales Sanitair, zo maakt de grossier vandaag bekend. GévierDales wordt daarmee een volledig zusterbedrijf van de technische groothandel. Door deze constructie, die tegenwoordig vaker wordt toegepast, kunnen lopende activiteiten gewoon worden voortgezet. Rensa heeft haar relaties een brief gestuurd waarin het de ambitie uitspreekt mogelijke schade door het flitsfaillissement tot een minimum te beperken. Rensa Groep neemt het overgrote deel van de 70 werknemers over. Volgens het moederbedrijf van Rensa is het assortiment van GévierDales aanvullend op, en vervlochten in de logistieke dienstverlening van Technisch Handelsbureau Rensa.
Distributiecentra
GévierDales ontstond in 2011 als doorstart na het faillissement van Dales Sanitair, dat destijds 4 vestigingen in Nederland had. GévierDales heeft nu twee showrooms (Bunnik en Drachten), vier verkoopkantoren (Bunnik, Doetinchem, Drachten en Goes) en een achttal balies. Distributiecentra van de groothandel staan in Didam en Doetinchem.