fbpx
Nieuws
Restwarmte leidingproducent verwarmt zwembad

Het nieuwe zwembad op de Sportboulevard in Hardenberg wordt verwarmd met restwarmte van kunststofleidingfabrikant Wavin.

 

 

Deze week wordt het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe zwembad, dat gerealiseerd wordt door BAM Utiliteitsbouw. Door de inzet van de warmte die vrijkomt bij de productie van kunststof leidingen, kan het nieuwe gebouw duurzaam en energiezuinig worden. Deze week ondertekenen Wavin en gemeente Hardenberg een leveringsovereenkomst voor het gebruik van deze restwarmte. Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel is hierbij aanwezig. De provincie heeft geld beschikbaar gesteld vanuit het programma ‘Duurzame energie en energiebesparing Overijssel’.

 

Laagwaardig

Op het Wavin-terrein zitten zeven kunststofbedrijven. Bij het productieproces komt veel (rest)warmte vrij, die Wavin ’s zomers via een collectief Warmte Koude Opslag-systeem in de grond opslaat. In de winter wordt restwarmte weggekoeld met grondwater. Om deze warmte toch duurzaam te benutten werd samen met RVO.nl en adviesbureau KWA een onderzoek uitgevoerd naar het benutten van laagwaardige restwarmte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.