fbpx
Nieuws

Retro én warmtepompproof

Een klassieke radiator, maar wel met de afgiftecapaciteit die nodig is voor lage temperatuursystemen. Vasco heeft met Ritmo een nieuwe retro radiator voor nieuwbouw en energiezuinige renovatie.

De stalen radiator heeft wel wat weg van de gietijzeren radiatoren van weleer. Toch zijn het onmiskenbaar hedendaagse radiatoren die een hoog warmtecomfort garanderen en uitstekend passen in moderne lofts met een industriële uitstraling.

Lage temperatuur

Dankzij zijn forse afmetingen garandeert de Ritmo qua warmteafgifte goede resultaten. Verwarmen op een lage, energiezuinige verwarmingstemperatuur is mogelijk, wat de radiatorl interessant maakt voor bestaande woningen, energetische renovaties en nieuwbouw.

Verticaal en horizontaal

De kolomradiatoren beschikbaar in twee, drie of vier kolommen voor extra warmteafgiftecapaciteit. De verticale variant is beschikbaar in de hoogtes 1500, 1800, 2000 en 2200 millimeter, met zes tot zestien elementen. In deze versie heeft de Ritmo ook altijd een universele midden aansluiting.

Een retro-radiator, met moderne eigenschappen.

De horizontale Ritmo is verkrijgbaar in de hoogtes 300, 400, 500, 600 en 900 millimeter, met tien tot veertig elementen en een breedte van 450 millimeter of 1800 millimeter. De relatief brede openingen zijn gemakkelijk te reinigen. De horizontale versie kan worden uitgevoerd met een een vrijstaande standvoet. Zo kan de Ritmo helemaal vrijstaand opgesteld worden, bijvoorbeeld voor een grote raampartij. Er zijn geen lasnaden zichtbaar. De Ritmo is in twee kleuren beschikbaar: puur wit of zwart. De aanvoer en retourleiding kan links of rechts worden geplaatst.

Vasco biedt verschillende oplossingen voor bevestiging tegen de wand. Er is een ophangsysteem (wandconsoleset) in dezelfde kleur als de radiator met een vaste wandafstand, of een telescopische montageset voor een variabele wandafstand.

3 reacties op “Retro én warmtepompproof

  1. Moet er niet een definitie komen wat lage temperaturen zijn ?
    Op de site van Vasco worden intredetempraturen van 75C en 55 C benoemd, niet echt laag temperatuur.

    Geeff de vermogens is op bij temperaturen waar de ketel goed condeseert of de wamrtepopm efficient zijn werk kan doen, intrede van 45C of 34C, dan weten wat we aan de radiatoren hebben voor het moderne verwarmen.

  2. Ik heb een hybride warmtepomp Elga die verwarmt mijn huis met systeemwater tussen de 25 en 35 gr. C. Dat noem ik echt laag temp.verwarming.
    Vrijstaand huis 1400 m3 gas bespaard 1e gebruiksklaar. Blijft 375 m3 afgelopen jaar gebruikt, wel elektrisch koken.
    Op badkamer wordt het niet warmer dan 17 gr. met oude radiator.
    Voor ons 2 oudjes +/- 70 jr. is net voldoende, maar niet behaaglijk.
    Nieuwe radiator misschien goede aanvulling als we ouder worden en koud krijgen?

    • Aad schreef:

      Beste Wim,

      In die situatie zou ik een infraroodstraler zoals vaak bij sauna’s worden toegepast ophangen. Naast de lage aanschafkosten geeft dit bij een korte gebruiksduur ook de laagste (extra) energiekosten. Je hoeft immers de badkamer niet lang van te voren aan te warmen maar kunt simpelweg inschakelen op het moment dat je onder de douche vandaan stapt en bij het verlaten van de badkamer weer uitschakelen. Direct comfortabel ondanks de relatief lage ruimtetemperatuur. En nog steeds een laag transmissieverlies *dankzij* de relatief lage ruimtetemperatuur. Je gebruikt het apparaat dus niet voor ruimteverwarming (hoewel dat effect in beperkte mate ook optreedt) maar voor directe en gerichte “persoonsverwarming”.

      Wanneer de badkamer structureel uren aaneen verwarmd wordt gaat dit verhaal niet meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.