fbpx
Nieuws

Revisiemarkt ontdekt warmtepomp

Hoe weet je of een techniek ingeburgerd begint te raken? Als er een markt begint te ontstaan van gereviseerde onderdelen. Bij revisiebedrijf HR Premium Parts liggen nu de eerste onderdelen in de webshop: een regelprint en een ventilator van de Cool Cube van Itho Daalderop.

“Er is veel interesse”, zegt Marcel de Graaf van HR Premium Parts. “Een dag nadat ik dit op social media bekend maakte, had ik al mijn eerste bestelling binnen, van vaste klant Wouterse Installatie & onderhoud.”

De Cool Cube is nu ruim acht jaar op de markt en stilaan zijn de eerste onderdelen aan vervanging toe. De ventilator van Itho Daalderops Cool Cube, onderdeel van een hybride opstelling met HR-ketel, heeft HR Premium Parts al iets langer in het schap, maar de regelprint pas sinds deze week. “Het reviseren van een printplaat is complexer dan de revisie van een ventilator”, zegt De Graaf.

Ventilatoren en printplaten

HR Premium Parts reviseert niet zelf. Gereviseerde ventilatoren betrekt het bedrijf van Van Laanen, printplaten komen van Inexeon. De Graaf: “Het opzetten van een revisielijn kost zo tienduizend euro. Dat moet je op enig moment weten terug te verdienen.”

Waar je als verkoper dus naar op zoek bent, zijn onderdelen van warmtepompen die in redelijk grote aantallen zijn verkocht, en waar enige marge op te halen is. “Een nieuwe printplaat voor de Cool Cube kost tussen de 700 en 800 euro. Ik heb hem in de winkel liggen voor 379 euro.” Op het gereviseerde artikel zit drie jaar garantie.

Het assortiment gaat als het goed is nog uitgebreid worden, zegt De Graaf: “We zijn nu ook al aan het onderzoeken of we aan de slag kunnen met onderdelen van de Inventum Ecolution.”

2 reacties op “Revisiemarkt ontdekt warmtepomp

  1. Harrie Grouve schreef:

    Ben geïnteresseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.