fbpx
Nieuws

Rheem koopt boilerfabrikant De Jong

Het Amerikaanse Rheem neemt boilerfabrikant De Jong uit Gorredijk over. Dit betekent dat de Friese fabrikant van rvs warmwaterboilers een zusje wordt van Intergas, fabrikant van de cv-ketels en warmtepompen.

Groei vatenmarkt

De Jong produceert in Gorredijk al 45 jaar rvs-vaten voor verwarmingssystemen als warmtepompen en zonneboilers. Het bedrijf was eigendom van investeringsmaatschappij Nordian Capital. Onder deze vleugels groeide het 163 jaar oude bedrijf, dat zijn oorsprong heeft in melkbussen, aanzienlijk. De Jong is leverancier van rvs-vaten aan grote fabrikanten van verwarmingsproducten. De groei van onder meer de warmtepompmarkt, betekent dat er ook een grotere vraag is naar opslagvaten voor warm tapwater. De Jong blijft zelfstandig opereren met huidig directeur Arno La Haye aan het hoofd.

Verenigde Staten

Rheem is geen onbekende op de Nederlandse markt. De Amerikanen hadden tussen 1968 en 1983 zelf een productielocatie van cv-ketels in het Friese Bergum. Het Amerikaanse moederbedrijf nam in 2019 Intergas over van Nederlandse investeerders. Daarmee maakt de grootste ketelfabrikant van Nederland uit Coevorden ook haar entree op de Amerikaanse markt. Rheem is een familiebedrijf, dat in meer dan 80 landen met verschillende merken actief is. Rheem heeft haar hoofdzetel in Atlanta, een omzet van 4 miljard euro, en heeft wereldwijd 7000 medewerkers. Rheem, een van de grotere toestelfabrikanten in de Verenigde Staten, is op haar beurt sinds 1988 onderdeel van Paloma Rheem Global, dat haar hoofdvestiging in Japan heeft.

Econox en Ventilatieland

Nordian Capital, de oude eigenaar van De Jong, kondigde vorige maand ook aan dat het een meerderheidsaandeel neemt in Innovent Holding. Dat is weer het bedrijf achter Ventilatieland, Econox , Thermoduct en Innovent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.