fbpx
Nieuws

Richting neemt Imtech Arbodienst over

Arbodienstverlener Richting neemt per  1 april 2016 Imtech Arbodienst over. De voormalige Arbodienst van Imtech  is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Het grootste deel van de medewerkers komt in dienst van Richting. Dankzij de overname neemt de sectorspecifieke arbo-kennis van Richting toe en verwacht het bedrijf het marktaandeel in de technische installatiebranche snel te kunnen vergroten.

Verzekering

Richting biedt klanten in de installatiebranche een compleet pakket voor verzuimpreventie en –begeleiding aan. De arbodienstverlener hanteert een vernieuwende werkwijze waarbij het bedrijf samenwerkt met sportcentra en professionele begeleiders. Dankzij deze aanpak slaagt Richting erin het aantal ziektedagen te verminderen. Dat is niet alleen goed voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Elke ziektedag kost de werkgever namelijk gemiddeld 250 euro. Minder ziektedagen betekent bovendien een lagere verzekeringspremie.

Proeftuin

Om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren, werkt Richting aan innovaties op het terrein van arbozorg. In de proeftuin ‘Arbozorg nieuwe stijl’ ontwikkelt Richting in samenwerking met partners Uneto-VNI Verzekeringen en TNO een aanpak die uitgaat van geïntegreerde zorg, branchegerichte bekostiging en extra aandacht voor preventie. Met de proeftuin geven Richting en haar partners invulling aan het SER-ontwerpadvies over sectoraal georganiseerde zorg.

Richting heeft een stevige positie in de installatiebranche. Het bedrijf levert arbodienstverlening aan een groot aantal installatiebedrijven aangesloten bij Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche.

1 reactie op “Richting neemt Imtech Arbodienst over

  1. […] news on Royal Imtech N.V. in UTC+0Overzicht van nieuws over Royal Imtech N.V. in UTC+02016-03-30 07:30:31 Richting neemt Imtech Arbodienst over2016-03-29 12:11:34 Notice to the Annual General Meeting 2016 in Eltel AB2016-03-29 11:10:52 HP […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.