fbpx
Nieuws

Rochdale gaat geisers uitfaseren

Rochdale gaat geisers uitfaseren

Ook de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale wil af van de geisers in haar woningbestand.

 

 

In 2017 moeten alle open toestellen uit het woningbestand verdwenen zijn. De Amsterdamse corporatie, die 40.000 woningen in en rond de hoofdstad onderhoudt, meldt dat het nu nog ruim 2000 geisers actief heeft. 1700 afvoerloze toestellen krijgen dit jaar een CO-melder; bij mutatie of renovatie van de woning worden de geisers vervangen.

 

Woningverhuurders staan onder druk om verouderde gaskachels en geisers uit te bannen. Eerder deze maand liet corporatie Stadgenoot weten de vervanging zelfs te gaan verplichten. Ook Den Haag heeft de ambitie om de oude open toestellen snel te vervangen. Bij open gastoestellen bestaat een groter risico op koolmonoxidevergiftiging. Rochdale heeft een website ingericht om bewoners te wijze op de preventiemogelijkheden en de gevaren van koolmonoxide.

 

 

 

6 reacties op “Rochdale gaat geisers uitfaseren

 1. Henk Bouwman schreef:

  Feit is en blijft dat een geiser warmwater produceert zonder aansluiting op het lichtnet! (gas, water, vuur) En…de geiser verbruikt dan eerst gas wanneer de warmwaterkraan wordt opengedraaid!
  Vanuit dit oogpunt blijft de geiser een toch uniek toestel.

 2. Erik schreef:

  Rond uit belachelijk dat we deze toestellen nog in onze woonvoorraad treffen.

  Hoogst waarschijnlijk zijn de toestellen al dertig jaar oud hebben zichzelf al tien keer betaald en er is al jaren een geweldig elektrisch alternatief voor de geiser op de markt van Inventum.

  Kwestie van prioriteiten stellen

 3. Hans de G schreef:

  Niet echt voortvarend Rochdale. Als je beetje moraal en beste met je huurders voorhebt, vervang je ze gelijk en niet over vier jaar. Wie A zegt…

 4. Mark Polman schreef:

  Vaak zo, die spreekwoorden komen uit: als het kalf verdronken is demp men de put! Maar toch een goed initiatief. Aanleiding voor andere woningcorporaties om dit ook te doen. De eerste schaap is over de brug. Misschien nog een beetje duwen en de rest is er ook!

  Nu nog de zonnepanelen, daar is ook veel “winst” mee te behalen en als deze massaal worden geleverd worden ze vanzelf goedkoper en dus gaat de economie ook vanzelf beter worden!!!!!

  Er zit nog genoeg geld bij de woningcorporaties, ze hebben jaren opgepot.

  Mark

 5. Jose Marques schreef:

  De vraag is nog door wat deze geisers vervangen worden?

 6. mounir achatouan schreef:

  Ja heel leuk die boilers van inventum,goeie oplossing..alleen ze zijn zo enorm groot,heb t zelf geplaatst voor n bedrijf maar dat is niks hoor die grote jongens in de keuken of badkamer..en die geisers,weg ermee..we zitten in 2013 komop..Maarja we gaan t meemaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.