fbpx
Nieuws

Rookgassen meten met app

Meetapparaten voor installaties maken steeds meer gebruik van apps. Meetgegevens worden vanaf de meetapparatuur direct ingeladen in een applicatie, zodat de meetgegevens niet meer hoeven worden overgenomen. Testo en Euro-Index lanceerden op de VSK meetapparaten waarbij gegevens direct via bluetooth naar het basisstation en/of de app kunnen worden gestuurd. Hierdoor wordt het voor een servicemonteur bijvoorbeeld eenvoudiger om meetgegevens toe te voegen aan een onderhoudsdossier.

Geen display meer

Testo presenteerde op de VSK een vernieuwde versie van de 330LL-rookgasanalyser. De 330i zendt de rookgasmetingen direct naar de app, waarbij de installateur bijvoorbeeld ook een foto van de situatie aan het service-dossier toe kan voegen. De app vervangt hierbij het display van de rookgasmeter.

IMG_6653De fabrikant komt met Smart Probes daarnaast met 8 handzame meetinstrumenten die ook via de app werken. Voor temperatuurmetingen zijn een tangthermometer, een reguliere thermometer en een infraroodthermometer beschikbaar. Vochtmetingen worden gedaan met de thermische hygrometer, terwijl metingen van luchtsnelheden mogelijk zijn met de thermische anemometer en vleugelrad anemometer. Voor drukmetingen aan installaties zijn tot slot de druk(verschil)meter en hogedruk meter binnen de Smart Probes-lijn geschikt. De meetgegevens van deze kleine meetapparaten kunnen direct in de app worden opgeslagen en verzonden.

Blauwe lijn

IMG_6655Ook Euro-Index toonde op de VSK nieuwe slimme meetapparaten voor de installateur, zoals onder meer een nieuwe digitale waterhoeveelheid en temperatuurmeter, de Flowtemp ST. Onder de de merknaam Capbs komt het bedrijf binnenkort met een serie van 15 meetapparaten, waaronder temperatuurvoeler, VOC-meter, vochtigheid en drukmeters die via bluetooth de gemeten data doorsturen. Dit doen zij echter niet naar een app, maar naar de analysers uit de blauwe lijn van Euro-Index, zoals de Eurolyzer of de Multilyzer. De noviteiten komen dit jaar op de markt.

Belang meettechniek

Betrouwbare metingen worden steeds belangrijker, zo bleek op de beurs. Bij OK CV, het plaatsen van slimme meters en bijvoorbeeld Scios worden betrouwbare en niet te manipuleren meetgegevens van een steeds groter belang. Daarom ook veel aandacht bij de fabrikanten voor onderhoud van meetapparatuur. Veel installatiebedrijven laten bijvoorbeeld rookgasafvoermeters niet periodiek onderhouden, terwijl dit wel verplicht is om betrouwbaar te kunnen meten.

Meer nieuws van de VSK? Hier ons dossier, inclusief de dagjournaals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.