fbpx
Badkamer in beeld

Rubberen badkuip uit 3D-printer

Een rubberen badkuip die met behulp van 3D-printen geproduceerd is. Met die opmerkelijke introductie kwam Dekker Zevenhuizen afgelopen week op de ISH Noviteitenshow in Nieuwegein.

Het prototype van het bad van de Zuid-Hollandse badkamerspecialist is gemaakt van thermoplastisch rubber zonder toevoegingen. Dat betekent dat het bad zo weer omgesmolten kan worden. De grondstoffen kunnen dan weer hergebruikt worden. Het bad is nog niet op de markt.

Productie

Een printrobot heeft het bad in 24 uur geproduceerd met een snelheid van 15 cm per seconde. Het bad bestaat uit meer dan 500 lagen en is dubbelwandig geprint voor extra warmteisolatie en stevigheid. Voordeel van het rubberen materiaal is dat het zacht en warm aanvoelt, en meebeweegt met de vorm van het lichaam van degene die er gebruik van maakt.

Productie van het bad

Het bad is een Nederlandse ontwikkeling van Dekker en Triboo, producent van circulaire materialen en gebruiksvoorwerpen. Het ontwerp is van Eliza Noordhoek. Het bad heet Sessilia, wat staat voor zeepokken. Het bad bestaat uit een parametrische structuur van zeshoeken die de basis vormt voor het bad.

Ontwerp van het bad

Het printen van bouwmaterialen is een belangrijke trend die ook steeds meer in de badkamer voet aan de grond krijgt. Op de afgelopen ISH introduceerde Grohe bijvoorbeeld ook een 3D-geprinte kraan. Maar ook showrooms omarmen de 3D techniek steeds meer, vooral voor het ontwerpen en tonen van badkamers. Virtual reality wordt een ander nieuw tool voor showrooms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.