fbpx
Nieuws

Samen infra en mobiliteit slim maken

Techniek Nederland gaat samenwerken met Astrin, de brancheorganisatie van smart infra, om de mobiliteit en infrastructuur in Nederland beter en duurzamer te maken. Slimme technieken moeten daarbij een hoofdrol spelen. De samenwerking richt zich op lobby, scholing en kwaliteitsborging.

Beide organisaties behouden hun eigen identiteit. Op termijn neemt Astrin haar intrek in het Intechnium-gebouw, waar Techniek Nederland vanaf augustus 2020 gevestigd zal zijn.

Reacties

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: “Slimme technologie wordt steeds belangrijker voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals de bereikbaarheid van onze steden en het terugdringen van de CO2-uitstoot. De leden van Techniek Nederland en Astrin werken al nauw samen, dus is het logisch dat ook de verenigingen de handen ineenslaan.”

Voorzitter Willem Hartman van Astrin verwacht veel van de samenwerking. “De komst van connected cars en de verwachte groei van slimme openbare verlichting en mobiliteit bieden veel perspectief, maar brengen ook grote uitdagingen met zich mee. Denk aan cybersecurity, big data en beheer op afstand. Door kennis te delen en onze belangenbehartiging te bundelen kunnen we onze leden meerwaarde bieden. Daarnaast bieden we het platform om met onze ketenpartners in gesprek te gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.