fbpx
Nieuws

Sanitairbranche moet ISH Noviteitenshow missen

De ISH Noviteitenshow die elke twee jaar in Nieuwegein gehouden werd, gaat ook in 2023 niet door. Een deel van de 25 sanitairfabrikanten die normaliter deelnemen, gaat ook niet naar de ISH zelf. Daarmee gaat opnieuw een streep door het event dat goed bezocht wordt door badkamerspecialisten en sanitair-installateurs.

Al sinds 1989 organiseren tientallen toonaangevende fabrikanten deze showroombeurs een aantal weken na de grote internationale vakbeurs ISH in Frankfurt, die komende maand gehouden wordt. De ISH Noviteitenshow stelt alle sanitaire showrooms (retail, groothandel en installateurs met showroom), ontwerpers en architecten in Nederland in staat om volledig op de hoogte gebracht te worden van de noviteiten van de A-merk sanitair fabrikanten. Het bijzondere aan het event is dat het door de fabrikanten zelf georganiseerd wordt, en niet door een beursorganisatie. Naar het evenement kwamen in 2019 nog 3079 bezoekers. De 2021-editie ging niet door vanwege de Covid-19-lockdown.

Badkamers

De Noviteitenshow wordt door de samenwerkende fabrikanten zelf georganiseerd. Op het moment dat er een klap op het event gegeven moest worden, was de helft van de 25 deelnemers nog onzeker van deelname. Ook de ISH in Frankfurt zelf, zal dit jaar een kwart kleiner zijn. Een groot aantal grote namen ontbreken op deze beurs, en dat is opmerkelijk. De ISH is normaliter de plek waar élke grote naam uit de installatiewereld acte de precence geeft Jaap van der Klugt, voorzitter van de organiserende Stichting Badkamer Promotie. “Wij zijn geen Jaarbeurs maar een fabrikantensamenwerking, dus we hebben deze beslissing gemaakt voordat er kosten gemaakt moesten worden.” De Stichting Badkamer Promotie heeft met de deelnemers de intentie uitgesproken om in 2025 wel weer een ISH Noviteitenshow te organiseren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.