fbpx
Nieuws

Schilder wordt ‘winterinstallateur’

Installateur in de winter, de rest van het jaar schilder. De helft van de uitzendkrachten van Faber kunnen in vaste dienst komen, onder de voorwaarde dat ze zich laten opleiden tot beginnend installatiemonteur. Zo hebben ze het hele jaar werkzekerheid en zijn opdrachtgevers een stuk flexibeler. Dat meldt Eisma’s Schildersblad.

Komende winter start een basisopleiding tot beginnend installatiemonteur. Wanneer er bij het schildersbedrijf onvoldoende werk is, kunnen ze na deze verkorte praktische opleiding in de winter aan de slag in de installatietechniek.

Deze samenwerking is mogelijk omdat Faber deel uitmaakt van de The Employment Group, waar sinds augustus ook Cottus onder valt. Cottus is specialist op het gebied van technische dienstverlening. Hylke van der Veen, algemeen directeur van Faber: “Een ideale partner. Het is een serieuze speler bij het bieden van leerwerktrajecten, via eigen vakscholen, voor de installatietechniek. Een goed vakman is altijd schaars. De technische sector heeft momenteel een schreeuwend tekort aan vakmensen en wil onze schilders, die reeds bekend zijn met de bouw, in de wintermaanden graag tijdelijk toevoegen aan hun werknemersbestand.”

Wet WAB

Faber reageert hiermee ook op de nieuwe ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ (WAB). Deze moet de kloof tussen flexibele en vaste contracten verkleinen. Zo worden onder meer het ontslagrecht, de transitievergoeding, de WW-premie en de ketenregeling aangepast.

De effecten van de WAB treffen met name een seizoengevoelige sector als de schildersbranche. Hier zijn vakmensen in de zomer hard aan het werk, maar in de winter moeten ze de WW in, omdat het weer het niet toelaat om buiten te schilderen. Met deze constructie moeten de schilders aan het werk blijven. Daarnaast is het een branche die veel gebruikmaakt van uitzendconstructies en flexcontracten.

4 reacties op “Schilder wordt ‘winterinstallateur’

 1. koos schreef:

  Schilders geen werk in de winter, dat heb ik in de laatste 15 jaar in Rotterdam en omgeving niet mee gemaakt en zeker nu niet want al die bedrijven draaien als een tierelier. En welke c.a.o. komen deze mensen in de winter te zitten? Ik denk dat dit eerder goed is voor de branche dan de schilders.

 2. Gjalt Teeninga schreef:

  Volgens mij kan een installateur beter het gehele jaar installateur zijn en niet tussendoor een schilder.
  Om scherp te blijven zeg ik gewoon bij de les blijven en geen tussendoor installateur.

 3. de echte installateur schreef:

  IK WEET wel zeker dat ik geen schilder aan mijn ketel laat prutsen,
  de huidige installateurs maken er al een potje van, net als de autobedrijven,
  in de lijst van criminelen zoals overheid, banken, verzekeraars, makelaars, enz. staan ze vrijwel bovenaan, net onder de makelaars dus

 4. Siebren schreef:

  Omdat OnderhoudNL nou eenmaal gekoppeld is aan de installatiebranche, denken ze dat schilders ook verstand hebben van installatiewerk, door het geven van een korte opleiding. Lijkt mij geen goed idee.
  Oja, in de zorg en bij de politie zoeken ze ook nog mensen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.