
Op donderdag 24 maart 2016 wordt op de vakbeurs Building Holland het Seminar ‘Ventilatie in scholen: hoe kan het beter?’ gehouden. Dit seminar is mogelijk gemaakt door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en vindt plaats van 15.00 uur tot 16.30 uur. Het seminar is gratis toegankelijk voor maximaal 50 deelnemers en richt zich op professionals uit de installatiesector en schoolbesturen.
Aanmelden kan via deze link.
Er gaat veel mis met ventilatie in schoolgebouwen. Zowel bij de aanschaf, als bij de aanleg, het gebruik en onderhoud. Dit leidt tot een te hoog CO2 gehalte, hoger ziekteverzuim en lagere leerprestaties, comfortklachten en hoge onderhouds- en energiekosten. Hoe kan het beter? Wat kunnen de opdrachtgevers doen? En wat kan de installatiesector doen?
Sprekers
Sprekers zijn Irma Thijssen, senior adviseur bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij gaat in op de problematiek, en licht kort de Green Deal Scholen en de instrumenten van RVO toe. Wim Lengkeek, namens de PO-Raad trekker van de Green Deal Scholen, presenteert de visie van de PO-Raad en ervaringen van schoolbesturen. Waar lopen zij tegenaan? Ronald Schilt, directeur van adviesbureau Merosch, vertelt zijn ervaringen in bestaande scholen en ook bij recent opgeleverde nieuwbouwscholen met slecht en goed functionerende installaties. Daarna is er discussie met de zaal aan de hand van prikkelende stellingen.
De eerste stap naar een gezond binnenklimaat is ‘bewustwording’ door real-time de luchtkwaliteit te monitoren. Het CO2 gehalte is een goede indicator van de luchtkwaliteit ruimten waar mensen verblijven. Meten=Weten! Door in elk klaslokaal een CO2 meter te plaatsen weet je te allen tijde of er voldoende wordt geventileerd en of een mechanisch ventilatiesysteem goed functioneert!