fbpx
Nieuws
Schoon drinkwater door gebruikersstation

Om Legionellabesmettingen te voorkomen, worden in het oude Ommelander Ziekenhuis in Winschoten de koudwaterleidingen gereguleerd met spoelingen door een elektronisch gebruikersstation.

 

Niet geïsoleerd

Het Ommelander Ziekenhuis werd in 1970 uitgebreid met een personeelsgebouw voor 110 personeelsleden. Het vrijstaande gebouw is niet geïsoleerd waardoor de temperatuur zowel in de zomer als in de winter door het stoken snel oploopt. Daardoor wordt ook het water in de koudwaterleidingen snel te warm.

 

Zoeken naar oplossing

Jacob Wieske, werkvoorbereider van het ziekenhuis: “De leidingen zijn deels in de muur verwerkt waarbij een paar strangen van de verwarmingsleidingen ook nog eens ongeïsoleerd van boven naar beneden lopen. Daar komt bij dat het zusterhuis niet continu in gebruik is en spoelingen als gevolg van gebruik van de koudwaterinstallatie niet vanzelfsprekend zijn.” De leidingen doorstromend aansluiten bleek geen optie omdat grote delen van de installatie niet goed te bereiken waren. Daarom werd installatiebedrijf Westerdijk benaderd om een oplossing te ontwikkelen.

 

Lees het hele artikel hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.