fbpx
Nieuws

Schuifsok voor dikwandig staal

Fabrikant Viega komt met een verloop voor de aansluitingen van bestaande dikwandig stalen leidingen op het nieuwe Megapress-systeem voor dikwandig staal. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld bestaande stalen leidingen uit te breiden met het perssysteem van de Duitse fabrikant.

Het verloop, dat door Viega insteekoverschuifsok wordt genoemd, wordt ingezet wanneer een uitbreiding op een bestaand leidingnet wordt gerealiseerd, een leidingbreuk wordt gerepareerd of aderhand bijvoorbeeld een kogelkraan wordt gemonteerd.

De Megapress-schuifsok wordt ingezet voor leidingdiameters van 3/8 inch tot en met 1 inch. Voor aftakkingen op leidingen met grotere diameters ( 1½ – 6 inch) biedt Viega de Megapress-inpersaansluiting. Metalen buisleidingsystemen  kunnen ook na vele jaren nog eenvoudig worden uitgebreid of vervangen. Het Megapress-systeem is speciaal ontwikkeld voor dikwandig stalen buizen van verschillende afmetingen. Dikwandig staal wordt meestal nog gelast, een tijdrovend proces met brandrisico’s. Door een persverbinding toe te passen kan een verbinding zonder open vuur tot stand gebracht worden. Megapress komt binnenkort ook met een toepassing voor gasleidingen.

Praktisch hulpmiddel

Kleinere diameters kunnen nu snel worden gerealiseerd met de Megapress-insteekoverschuifsok; een hulpstuk waarmee aftakkingen in dikwandig stalen buizen snel een feit zijn. Uit de betreffende dikwandig stalen buisleiding wordt een stukje buis gehaald. De lengte hiervan komt overeen met de lengte van de insteekoverschuifsok zodat deze terug op de leiding kan worden geschoven.  Na montage van bijvoorbeeld een T-stuk of een kogelkraan wordt de overschuifsok terug geschoven en met de persaansluitingen vastgeperst in de installatie. Door deze nieuwe uitbreiding aan het programma vervalt het op maat maken van een klein stukje pasbuis en wordt er zelfs nog meer tijd bespaart  omdat er één verbinding minder wordt gemaakt.

Deze praktische en handige oplossing leent zich niet alleen voor aftakkingen maar kan ook worden ingezet bij lekwater, in krappe ruimtes of in starre stijgleidingen. De persaansluiting is voorzien van SC-Contur, waardoor niet-geperste fittingen direct herkenbaar zijn .

Inpersaansluiting

Voor het achteraf aanbrengen van een aansluiting in dikwandig stalen buizen, biedt Viega de Megapress-inpersaansluiting. Deze techniek leent zich bij uitstek voor het aanbrengen van bijvoorbeeld temperatuurmeters, voelers of manometers maar ook voor het realiseren van aftakkingen.  Met de techniek worden vervelend en tijdrovend oponthoud voor de gebruiker alsook kosten en werkzaamheden voorkomen. De Viega Megapress-inpersaansluiting is speciaal bedoeld voor grotere leidingdiameters van 1½  t/m 6 inch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.