fbpx
Nieuws

Sector herstelt verder

Het gaat weer goed in de installatiebranche. Dat is op te maken uit cijfers van Uneto-Vni. Uit enquêtes van de brancheorganisatie blijkt al ruim twee jaar dat ondernemers in de installatiebranche steeds meer vertrouwen krijgen in de marktontwikkeling.

Betere prijzen verwacht

Uit de meest recente enquête blijkt dat vooral de woning- en utiliteitsbouw en de industrie profiteren van het herstel van het consumentenvertrouwen, het herstel van de huizenmarkt en de toenemende bedrijfsinvesteringen. Bijna de helft van de installateurs verwacht een verdere verbetering van de prijzen.

Groei op alle fronten

Ook andere bedrijfseconomische indicatoren, zoals omzet- en resultaatverwachting, offerte-aanvragen en het scoringspercentage op offertes ontwikkelen zich positief. De orderportefeuilles verbeteren ten opzichte van het tweede kwartaal van 6,3 naar 6,5 maanden. De marktverbetering heeft ook een positief effect op de werkgelegenheid: bijna de helft van de ondernemers verwacht een groei van het personeelsbestand of denkt meer personeel te gaan inlenen.

Bekijk hier alle enquêteresultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.