fbpx
Nieuws

Sensor vertelt ventilatiebehoefte

Renson lanceert de Sense, een slimme CO2-meter die laat weten wanner de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat. En wanneer je dus moet ventileren.

De Renson Sense houdt het CO2-gehalte in de binnenlucht constant in het oog en geeft aan wanneer dat te sterk stijgt. Is de lucht gezond, dan licht de sensor blauw op. Bij een CO2-gehalte tussen 800 en 1200 ppm krijg je een oranje kleur als waarschuwing dat de luchtkwaliteit slechter wordt. Rood betekent dat de hoeveelheid CO2 in de lucht de 1200 ppm grenswaarde voor gezonde binnenlucht overschreden heeft. In dat geval moet je de ruimte zo snel mogelijk intensief verluchten door ramen en deuren open te zetten. Of je moet op zoek naar een geschikt, energiezuinig ventilatiesysteem om ook in de winter altijd gezonde binnenlucht te kunnen ademen zonder je stookkosten de hoogte in te jagen.

Andere parameters

Het toestel brengt ook andere parameters in kaart die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat, zoals de hoeveelheid schadelijke stoffen, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid licht. Alle parameters zijn real time te volgen via de app. Zo weet de gebruiker of de woning te kampen heeft met structurele ventilatieproblemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.