fbpx
Nieuws

Het keurmerk OK CV ontwikkelt nieuwe competenties voor de klassieke servicemonteur van niveau 3 en 4. Deze functie gaat Energie Service Specialist heten.

 

 

OK CV gaat per 1 januari van start. Met het keurmerk kunnen installatiebedrijven op vrijwillige basis deelnemen. Doel is veiligere installaties afleveren, het periodiek onderhoud van ketels stimuleren, en energiebesparing bij particuliere huishoudens realiseren. Bedrijven die deelnemen moeten hun servicemonteurs aanmelden, en waar nodig bijscholen. Belangrijkste aanvullende competentie voor de Energie Service Specialist is zijn adviesrol richting de eindgebruiker. Naast basis, uitgebreid onderhoud en het vastleggen van meetgegevens, moet de servicemonteur in zijn nieuwe rol ook besparingsadvies geven over de verwarmingsinstallatie. “Deze competentie is voor veel servicemonteurs een natuurlijk gegeven, maar is nog niet verankerd in de opleidingseisen”, zegt Marco Lammers, opleidingscoördinator van Geas Energiewacht in het komende nummer van vakblad Installatie en Sanitair. Lammers heeft zitting heeft in de commissie die op dit moment de onderwijsmodules aan het ontwikkelen is.

 

Voor en door installateurs

OK CV, klik hier voor de website, is een branchebreed initatief van Uneto-VNI en ketelfabrikanten, ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het minsterie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De komende maanden volgen tal van voorlichtingsbijeenkomsten. In het komend nummer van Installatie en Sanitair een grote reportage over de voorbereidingen voor het keurmerk. Afgelopen periode hebben diverse installateurs proefgedraaid met de systematiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.