fbpx
Nieuws

Servicetool Nefit-toestellen vernieuwd

Monteurs van Nefit-toestellen krijgen een nieuwe app voor inbedrijfstelling en service en onderhoud rondom verwarmingstoestellen. EasyService is de opvolger van de Nefit Service Tool II uit 2013.

De diagnose- en inbedrijfstellingstool voor cv-toestellen en warmtepompen van Nefit Bosch heet EasyService. De tool bestaat uit de gelijknamige app en de nieuwe Bosch Smart Service Key waarmee de installatie met de app kan worden verbonden. Zo kan de monteur op zijn mobiel onder andere systeemgegevens uitlezen, parameters instellen en een servicerapport genereren. De tool biedt nieuwe mogelijkheden die tijd besparen bij inbedrijfname, service en onderhoud van cv- en warmtepompinstallaties.   

Dankzij de Smart Service Key kan elk Nefit of Bosch verwarmingstoestel met EMS-protocol aan de app worden gekoppeld. Het apparaatje op zakformaat wordt met de bijgeleverde kabel aangesloten op de service-interface van het verwarmingstoestel. Via een versleutelde Wifi-verbinding wordt het toestel gekoppeld aan smartphone of tablet. De monteur is zo niet aangewezen op een lokale internetverbinding van bijvoorbeeld de particulier.

Tijd besparen bij onderhoud

De EasyService app en de Smart Service Key kan worden gebruikt voor cv-ketels en warmtepompen van het bedrijf. Bij inbedrijfname, service en onderhoud van complexere warmtepompinstallaties bespaart EasyService de monteur veel tijd.  De monteur kan met één druk op de knop een compleet servicerapport genereren. In PDF-formaat, met alle meetgegevens overzichtelijk op een rij. Het rapport kan direct per e-mail worden doorgestuurd naar de opdrachtgever of werkgever.

App downloaden

De Bosch Smart Service Key kost €199,- exclusief BTW en kan rechtstreeks bij Nefit Bosch worden besteld. De EasyService app is gratis te downloaden via Google Play en Apple App Store. De basisfuncties zijn voor alle gebruikers beschikbaar. Om van de uitgebreide functies gebruik te kunnen maken in combinatie met de Bosch Smart Service Key, moet een abonnement worden afgesloten. Het jaarabonnement kost €23,99 (incl. BTW) en kan in de app worden aangekocht. Met de komst van de nieuwe Bosch EasyService app komen voor de Nefit Service Tool app geen nieuwe updates meer beschikbaar.

1 reactie op “Servicetool Nefit-toestellen vernieuwd

  1. Technisch Bureau Benjamins schreef:

    Ik vindt het een slechte service van Bosch om een abonnement te moeten afsluiten voor een app om toestellen te kunnen controleren voor hun eigen geplaatste ketels, terwijl je voor de voorgaande app helemaal gratis was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.