fbpx
Nieuws

SHK: vooral badkamernieuws

De SHK in Essen zal van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart weer duizenden Nederlanders trekken.

Met name qua badkameraanbod is de vakbeurs onderscheidend ten opzichte van de Nederlandse installatievakbeurzen.

In Essen komen in totaal 500 aanbieders samen. De regionale Duitse beurs is fors groter dan de VSK, die afgelopen week in Utrecht werd gehouden. De vierdaagse is vanwege de reisafstand (een uurtje vanaf de grens) ook populair onder Nederlandse professionals.

De kleine versie van de ISH in Frankfurt wordt altijd in de even jaren gehouden, wanneer de tweejaarlijkse ISH niet gehouden wordt. De ISH is weer de grootste installatiebeurs van Europa.

De VSK moet het vooral met sanitaire techniek doen en enkele aanbieders zoals Geberit. Op de SHK zijn nagenoeg alle grote (Duitse) aanbieders van badkamers wel royaal aanwezig, zoals Duravit, Hansgrohe, Grohe, Villeroy & Boch, Laufen, Franke, Geberit, Ideal Standard, Hansa, Kermi, Tece en Toto. Dit betekent dat Nederlandse detaillisten en groothandelaren hier in één dag helemaal bij zijn voor wat betreft de nieuws en trends voor de badkamer.

(artikel gaat verder onder video)

Vlog vanaf SHK in 2018: wat zijn de badkamertrends?

Naast vier hallen badkamertrends heeft de SHK ook een verwarmingsdeel. Ten opzichte van de VSK is het grote verschil dat de Duitse beurs vaak meer aandacht heeft voor biomassa, waar het in Nederland op het gebied van duurzaamheid meer over warmtepomptechniek gaat. De hallen 1, 2 en 3 gaan over verwarming, ventilatie en klimaat. In het inhoudelijke programma wordt dit jaar de focus gelegd op drinkwaterkwaliteit, zakelijke mobiliteit en waterstof als energiedrager. Nieuw is ook een Start-up-Area waar nieuwkomers in de markt een podium krijgen. Deze start-ups hebben een gemeenschappelijke stand in hal 1.

Praktische info en kaarten via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.