fbpx
Nieuws

‘Skidbouwer’ nieuwe rol installatiebedrijf

Het Nieuw-Buinense installatiebedrijf Aalbers Installatie heeft onder de naam AtecEnergy een eigen ‘energiemodule’ ontwikkeld: een framewerk waarop de verschillende apparaten van een duurzame installatie al op elkaar zijn aangesloten en dat als één geheel geplaatst kan worden.

Het bedrijf is met deze tak ook toeleverancier van andere installatiebedrijven geworden. In nieuwbouw én renovatie is de installatie-skid of energiemodule in opkomst. Veel fabrikanten hebben er inmiddels één. Groot voordeel van de energiemodule is dat montagewerk geprefabriceerd kan worden, technische ruimten compacter worden – maar wel goed bereikbaar voor onderhoud – en faalkosten gereduceerd worden.

De energiemodules bestaan uit stalen frames met daarin een binnendeel van een warmtepomp, buffervat van 200 liter, regelaar, WTW-installatie en omvormer voor de zonnepanelen. Deze kunnen als één unit in de bouw geplaatst worden. De echte innovatie zit ‘m echter in de software rondom dataverzameling en energiemonitoring, die het bedrijf in eigen huis heeft ontwikkeld met Europese subsidie. Een dashboard van waaruit alle woningbebonden energie een plek krijgt, die ook via de smartphone door de bewoner te raadplegen is.

Webinar kijken

Directeur Henk Meijer van Aalbers Installaties vertelt op donderdag 1 november in het webinar Snel en efficient naar all-electric wat het concept inhoudt, en hoe deze tak van sport een onderdeel is geworden van de strategie van zijn installatiebedrijf. U kunt het webinar gratis bekijken door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.