fbpx
Nieuws

Slim thermostaat-trio compleet

Opnieuw een nieuwe slimme verwarmingsthermostaat. Nu is het marktleider Honeywell die zich weer aan het front meldt, nu met een nieuwe versie van de Lyric. De Lyric T6 is de nieuwe slimme thermostaat die gepositioneerd wordt naast de connected variant van de Round-klassieker, en het Evohome-systeem. Hiermee heeft Honeywell drie zogeheten connected-thermostaten in haar portfolio.

Draadloos

De Lyric T6, vanaf 1 oktober verkrijgbaar, komt in een bedrade en draadloze variant met standaard op de markt. In de draadloze variant kan de thermostaat indien wenselijk op een andere plek gezet worden, mocht de comfortbehoefte anders zijn dan standaard. Lyric T6 HoneywellDe programmeerbare thermostaat communiceert via wifi met de ketelmodule. Naast een touchscreen scherm beschikt de T6 over een app, zodat op afstand de thermostaat uitgelezen en bediend kan worden. De app heeft diverse programma’s, die energiebesparing en comfort moeten bieden; een slaapstand, afwezigheidsstand, en instelbare klokprogramma’s.

Geofencing

Thermostaten gaan steeds vaker ‘praten’ met andere huisdomotica, zoals beveiliging. Nieuw bij Honeywell is de geofencing, een optie waarbij de thermostaat via de app kan meten of de gebruiker in aantocht is, en daarbij de verwarming het gewenste tikje kan geven; een techniek die ook inmiddels bij andere slimme thermostaten mogelijk is. De thermostaat werkt met alle OpenTherm-toestellen, en dus niet enkel op basis van aan/uit, zoals sommige slimme thermostaten. De thermostaat werkt ook op stadsverwarmingsinstallaties.

Met horloge bedienen

De thermostaat is compatibel met Apple HomeKit en daardoor te bedienen met compatibele (moderne) Apple-apparaten, zoals de Apple-watch. De Lyric T6 is vanaf 1 oktober 2016 verkrijgbaar bij de installatiegroothandel. De consumentenadviesprijs van de Lyric T6 is 199 Euro (incl. btw) en van de Lyric T6R 249 Euro (incl. btw).

Honeywell is in Nederland marktleider op het gebied van kamerthermostaten. Naast het klassieke kwikhoudende rondje en diens gemoderniseerde opvolgers, heeft het bedrijf nu 3 zogeheten slimme thermostaten. De Round Connected is de klassieker, uitgebreid met app, Evohome is het luxe besturingssysteem waar onder meer het huis in zone’s ingedeeld kan worden en radiatorknoppen of vloerverwarming separaat en op afstand kunnen worden aangestuurd.

Veel toetreders

Inmiddels is de markt overspoeld met slimme thermostaten en apps. Naast de klassieke thermostaatleveranciers, ketelfabrikanten en energieleveranciers zijn er inmiddels ook talloze ongebonden aanbieders van deze technieken. Momenteel is Eneco’s Toon is samen met early adapter de Easy van Nefit het bekendst. Doordat nieuwe toetreders, zoals Nest, ook verspreid worden via webshops en grote winkelketens is deze markt volop in beweging.

 

 

2 reacties op “Slim thermostaat-trio compleet

  1. Rob schreef:

    Best mooi zo’n nieuwigheidje. Ik hoop dat Honeywell dan ook zijn dienstverlening vernieuwd. Want die is beneden de maat. Honeywell wil zijn service ook via de groothandel afwikkelen maar dat loopt verschrikkelijk stroef of eigenlijk gezegd NIET. Misschien een leermomentje om de service op zijn ” Nederlands” te doen en niet op zij ” Amerikaans “

  2. […] kamerthermostaten. De T4 komt als basis-thermostaat op de markt, naast de ‘slimme’ connected modellen zoals de nieuwe Lyric, Round Connected en Evohome. In de nieuwe T4 serie hanteert Honeywell drie modellen; de gewone T4 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.