fbpx
Nieuws

Slimme radiatorthermostaat stadsverwarming

Woningen zonder eigen klimaatthermostaat, zoals huishoudens op stads- of blokverwarming, kunnen ook gebruik maken van de voordelen van slimme thermostaattechniek. Tado komt deze maand met slimme radiatorthermostaten, die op een bestaand radiatorventiel geschroefd kunnen worden. De komst werd vorig jaar al aangekondigd. De radiatorknoppen zijn via een zogeheten ‘bridge’ met de router verbonden, waarna de gebruiker op afstand of op basis van aanwezigheid zijn woning kan verwarmen. De knoppen hebben een digitaal led-display, zijn ook gewoon hand te bedienen en zijn voorzien van batterijen.

Klimaatzone’s

De radiatorknoppen vormen een onderdeel van de uitbreidingen die Tado heeft op zijn slimme thermostaat. De radiatorknoppen kunnen ook toegepast worden in combinatie met de bestaande of nieuwe versie van de Tado-thermostaat. Op deze manier kunnen bewoners meerdere zone’s in huis creëren en deze naar eigen invulling (op afstand) instellen en bedienen. Het multizone principe is ook onder meer mogelijk met de EvoHome van Honeywell. De derde versie van Tado’s slimme thermostaat bevat een aantal nieuwigheden: zo is de thermostaat te gebruiken op de populaire smarthome toepassingen van Apple (Home Kit), Echo van Amazone en IFTTT. Voor Echo is het dan mogelijk om de thermostaat met je stem aan te sturen.

Een set van 2 radiatorknoppen en de gateway komt via de retail en de groothandel op de markt voor een consumentenprijs van 199 euro. Voor 79 euro per stuk kunnen extra thermostaatknoppen worden bijgevoegd. Een starterskit van de nieuwe versie van de thermostaat kost de consument 249 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.